Silverstone je očitno steza, ki dirkaču Mercedesa Lewisu Hamiltonu diši. S prepričljivo zmago je slavil na šestih VN Velike Britanije in s tem postavil nov rekord, zmaga pa je bila tudi 80. v njegovi karieri na 129. dirki za ekipo Mercedes. A sprva Britancu ni šlo vse od rok, saj je bil na startu hitrejši Valtteri Bottas, ta pa je Hamiltona dolgo zadrževal za seboj. A le do napake dirkača Alfe Antonia Giovinazzija, ki je svoj dirkalnik pustil v pesku ob stezi. Organizator je zato na stezo poslal varnostni avtomobil, ta trenutek pa je najbolje izkoristil Hamilton in tudi po postanku ostal v vodstvu, vodilno mesto je obdržal vse do cilja.

»Koliko čustev je ob tej zmagi, to je neverjetno. Ne bi mi uspelo brez pomoči gledalcev ob stezi in vseh ljudi v naši ekipi. To je ena mojih najlepših zmag in ena boljših dirk. Vsem se moram zahvaliti iz srca, da so mi omogočili doživeti ta trenutek,« je bil ves iz sebe v cilju Lewis Hamilton. Za nameček je v zadnjem krogu dirke še odpeljal najhitrejši krog in tako osvojil še eno dodatno točko, ta pa je le še podčrtala njegov uspeh. Valtteri Bottas ni bil najbolj zadovoljen, saj je bil po dirki prepričan, da bi lahko tudi zmagal: »Škoda, to sicer ni bila lahka dirka, a bil sem dovolj hiter za zmago. Drugo mesto je sicer lep rezultat, a na dosegu roke sem imel zmago, varnostni avtomobil pa mi je uničil vso strategijo. A to so stvari, na katere ne moremo vplivati.« Enakega mišljenja je bil tudi Charles Leclerc, ki je tako četrtič zapored stal na zmagovalnem odru. Monačan je bil tudi eden tistih, ki niso najspretneje izkoristili varnostnega avtomobila. »Mojo dirko je zaznamoval boj z obema dirkačema Red Bulla, kar mi je bilo v velik užitek. S tega vidika je bila dirka skorja popolna, a sem iz prejšnje dirke odnesel nekaj naukov, ki sem jih to pot upošteval,« je dejal Charles Leclerc. S tem je imel v mislih predvsem oster dvoboj z Maxom Verstappnom, ki pa bi na tej dirki prišel veliko višje kot le do petega mesta. Vzrok temu je njegovo trčenje s Sebastianom Vettlom. Potem ko ga je Verstappen prehitel, je Nemec povsem napačno ocenil približevanje naslednjemu ovinku in trčil v njegov zadek, pri čemer je oba spektakularno odneslo s steze. Verstappen je pri letu čez robnik močno poškodoval dno dirkalnika, pa je vseeno lahko nadaljeval vožnjo, do cilja pa je na koncu prišel tudi Vettel. Sicer je dobil deset dodatnih kazenskih sekund, kar je za Nemca na koncu pomenilo 16. mesto. Takoj po prihodu v cilj se je tudi športno opravičil Verstappnu za napako. To je po dirki Sebastian Vettel tudi priznal, rekoč: »Bila je moja napaka, brez dvoma. Za trenutek se mi je zdelo, da se bo pomaknil bolj na desno in se mi bo na notranji strani odprla pot. A se ni premaknil, ko sem dojel, da bo ostal na levi strani, je bilo že prepozno.«

S to zmago je Hamilton še povečal prednost pred zasledovalci v skupnem seštevku, četrtouvrščeni Vettel zdaj na polovici sezone za Hamiltonom na primer zaostaja že za 100 točk. Naslednja dirka bo na sporedu čez 14 dni v Nemčiji v Hockenheimu.