Skupino, imenovano World4Brexit oz. Svet za brexit s kratico W4B, so oblikovali na dobrodelni prireditvi v New Yorku, ki se je je udeležilo več podpornikov ameriškega predsednika, med njima nekdanji vodja njegove kampanje Corey Lewandowski in guverner Mississippija Phil Bryant.

Farage, nekdanji vodja stranke Ukip, sedaj pa šef nove Stranke brexit, je prek twitterja delil fotografije, posnete v New Yorku, na katerih sta bila ob njem še guverner Bryant in vodja skupine W4B Peggy Grande.

Financial Times ob tem citira Faragea, češ da ga je Trump med njunim sredinim srečanjem v Beli hiši pozval, naj sodeluje z novim britanskim premierjem Borisom Johnson, ki vztraja pri odhodu iz EU 31. oktobra, in to z ali brez dogovora.

»Trump gleda številke in pravi, da je očitno, da bi morala ta dva tipa (Johnson in Farage) sodelovati,« je Farage povedal za Financial Times. Kot je dodal, si Trump po njegovih besedah želi uskladitve britanske politike. Stran, ki si želi obstanka v EU, je že usklajena, je ocenil Farage in poudaril, da se bo morala sedaj uskladiti tudi desnica.

Skupina W4B na spletni strani, na kateri zbira donacije, zase pravi, da je »koalicija voditeljev, vplivnežev in prijateljev brexita z vsega sveta«. »Zavezani smo idealom svobodnih in poštenih volitev ter spoštovanja rezultatov teh volitev - kar je ključna moč demokracije,« dodajajo.

Tiste, ki vodijo kampanjo za obstanek Otoka v EU, pa W4B obtožuje, da so pripravljeni zadušiti demokracijo in Veliko Britanijo obdržati vezano na vse omejitve EU.