Morje, sonce, zrak, svoboda. Predvsem to je bilo na straneh tiska, ki beleži prigode slavnih, zaznano minuli teden. Kaže, da so slovenskim zvezdam, ki so počitniško razpršene po vsem svetu, časi naklonjeni. Le sem pa tja se jim pripeti kakšna manjša nezgoda, o kateri so pripravljeni brž obvestiti vse, ki jih poznajo, pa tudi tiste, ki jih ne poznajo.

Toča nad Boštjana Romiha, odpadki nad Slavka Bobovnika

Radijski in televizijski voditelj Boštjan Romih sicer trenutno uživa na jadranju med jadranskimi otoki. Kje vse je bil in kaj je tam počel, bomo verjetno zvedeli v prihodnjih počitniških številkah priljubljenega informativnega tiska, še preden pa je odšel, je z bralstvom delil prigodo, ki spada v rubriko vremenska kronika. Po poročanju revije Zvezde Lady je Romih preživel pravo neurje s točo. A po prebranem ni bilo tako hudo, kot je bilo videti ob pompoznem naslovu. Romihovim je trto, ki raste okrog hiške, da družinici daje potrebno senco, toča le rahlo naluknjala in poškodovala solato. »Najslabše jo je odnesel napihljivi bazen, ki mu je na nekaj mestih raztrgalo zgornji del,« je o nastali škodi poročal Romih. Druge vrste razočaranja, ki bi lahko na primer spadalo v okoljsko kroniko, pa je doživel Slavko Bobovnik, Romihov starejši kolega in zasliševalec iz oddaje Milijonar. Bobovnik je sicer novico delil s svetom uporabnikov družbenih omrežij, a so jo z veseljem povzeli vsi mediji, ki beležijo prigode slavnih. Po zapiskih iz revije Nova je Bobovnik med sprehodom ob obali otoka Žirje, ki je del Šibeniškega arhipelaga, naletel na čisto pravo odlagališče odpadkov. Bobovnik je prizor smetišča na idilični plaži komentiral z besedami, da počitnice niso nujno vsak trenutek prijetne. »So lahko tudi čas za streznitev, ko se kraj, ki ga poznate desetletja, spremeni.« Še hujšo dramo je doživljal najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar. Po poročanju revije Suzy je doživel pravi šok, saj se je družinski ljubljenček, kuža Gustl, ki ga obožujejo tudi navijači LA Kings, boril za življenje. Gustl, ki ima kar dva profila na družbenih omrežjih in več kot 5500 sledilcev, se ja na poletnem pikniku na Bledu, kjer sta Anže in njegov nekdanji hokejski kolega Tomaž Razingar pekla hamburgerje, tako nažrl trave na sosednjem travniku, da mu je zastala prebava oziroma se mu je zasukal želodec. Takoj so ga odpeljali na urgenco na operacijo in mu iz želodca po poročanju revije Suzy odstranili kar za celo pest trave. No, gotovo jo je najhuje skupila igralska zvezdnica Lara Komar. Kot so poročali na portalu 24ur.com, so igralki in po novem žirantki šova Znan obraz ima svoj glas nepridipravi vdrli v račun na instagramu in ji ga blokirali. Kot je povedala, se je počutila nemočno, za račun ji namreč ni vseeno, saj je bil to njen novodobni dnevnik.

Brezec in Novaković razvajata ženi, Jure Košir pere perilo

Sicer pa je med estradniki tudi vedno več junakov slovenskih športnih pravljic. Tudi ti so postali kar aktivni pri obveščanju medijev o svojih aktivnostih. O nekdanjem košarkarju Primožu Brezcu po informacijah iz prve roke revije Lady Zvezde le redki vedo, da ga druži tesno prijateljstvo s še enim nekdaj zelo uspešnim športnikom, nogometašem Milivojem Novakovićem. Zdaj, ko sta oba v športni penziji, imata veliko več časa za razvajanje svojih žena Nade in Martine. Oba para se rada družita in vsake toliko časa odpravita na kakšno popotovanje. Pred kratkim sta spakirala kovčke in se odpravila v ZDA, v Utah in Nevado, v vedno razburljivi Las Vegas in seveda delila fotografijo z revijo Zvezde Lady. Tudi Jure Košir se na stara leta vse več pojavlja na straneh družabne kronike. Na kar dveh straneh je ob idiličnih fotografijah delil z bralstvom taiste revije svojo novo ljubezensko zgodbo. Povedal je celo, da z novim dekletom Simono Škrobar razmišljata o poroki, in se pohvalil, da je ponosen, da zna sam oprati perilo. »Uspe mi celo to, da ga ne pobarvam. Znam tudi kaj skuhati in pospraviti, včasih primem v roke tudi sesalnik,« je povedal Jure in dodal, da se, glej ga zlomka, tudi po opravljenem sesanju včasih zgodi, da njegova Simona vidi kakšen prah, ki ga sam ne. Romantika prežema tudi Luko Dončića, ki je prejšnji teden skupaj s svojo Anamario Goltes in njunim kužkom, ki nosi ime Hugo, križaril po Jadranskem morju. Informacije, ki so jih pridobili v Zvezde Lady, pravijo, da se je mlad parček poleg plavanja uril v skakanju po valovih z vodnim skuterjem, v marini pa je bil Luka opažen tudi na kolesu. Na ekološkem prevoznem sredstvu sta bila v zadnjem času nekdanji nogometni virtuoz Sebastjan Cimerotič ter nekdanji glasbeni urednik in didžej Dragan Bulič. Prvega so pobarali v Zvezdah Lady, ko so presenečeni opazili, da je svoj klubski zelen mercedes zamenjal za kolo, Bulič pa je za revijo Nova povedal, da izpita za avto sploh nima.

Dejan Židan po Evropi z avtom, Franc Jurša bo krožil z motorjem

Na morje pa ne hodijo le estradne in športne zvezde. Tudi politiki morajo na dopust, da lahko spočiti nato celo leto služijo domovini in ljudstvu. V Svetu 24 so se lotili poizvedovanja, kam vse so že šli ali še bodo. Predsednik državnega zbora in stranke SD Dejan Židan bo poletni oddih izkoristil za izlet z avtomobilom po srednji Evropi. Z ženo najraje obiskujeta gradove in muzeje, v širokem loku pa se bosta ognila prestolnicam, je napovedal za časopis Svet 24. Jurša bo vse dneve na »kozici« pa se glasi naslov pod počitniško napovedjo vodje poslancev v DZ stranke DeSUS. Kozica je namreč ime njegovemu motorju, s katerim bo po napovedih križaril po Sloveniji, saj bo dopust preživel doma, za razliko od Maše Kociper, ki se bo odpravila, kot je povedala za Svet 24, nekam proti Grčiji. Kam točno, še ne ve, saj se tokrat ne želi omejevati z destinacijami. So pa v Zvezdah Lady zaznali, da se je očitno s počitnic že vrnila evropska poslanka Tanja Fajon. Potem ko so jo opazili v eni izmed ljubljanskih gostiln, so zapisali, da »sta močna zagorelost ter vitka in čvrsta postava razkrivali, da preteklih tednov ni preživela le za vrati poslanske pisarne, temveč na prostem, najverjetneje med ukvarjanjem s športom«. S svojo postavo je radovedno ekipo revije Suzy navdušila tudi Renata Bohinc. Kot so zabeležili, temnolasa lepotica in postavna mamica treh otrok uživa na zasluženih počitnicah in se ne pusti motiti, medtem ko se njen kmalu nekdanji mož Primož Peterka otepa govoric o prekinitvi delovne pogodbe v Turčiji.