Dočakali smo veliki finale za pesem Evrovizije 2019. Parada evropsko-azijsko-avstralskega kostumografskega kiča, opremljenega z raznovrstno glasbo in vizualnim spektaklom, se je za Slovenijo končala zmagoslavno, z uvrstitvijo v velike finale, a na estradi se je dogajalo še marsikaj, ob predvolilni tekmi morda še največja ločitev leta, izbrali pa so tudi najbolj zaželenega moškega.

Naber je ponosen, Resnika moti politika, večina nima niti za kavo

Pretirane radosti v medijih, še manj pa med slovensko delegacijo v Izraelu ni bilo zaznati. Še več. »Mislila sem si uuuu, tole se bo pa zares dobro končalo. Potem pa so razglasili Slovenijo,« so besede, ki jih je po poročanju slovenskih medijev nekaj minut po razglasitvi finalistov izrekla slovenska tekmovalka Zala Kralj in so dokončno razodele, da bi šla Zala in Gašper rada čim prej domov. Kljub temu da sta se uvrstila v finale, kar ni uspelo mnogim tekmovalcem v slovenskem glasbeno evrovizijskem obdobju, ki so se za Lady z radostjo razgovorili o svojih evrovizijskih izkušnjah. Edini, ki ju je nekako razumel, je bil Slavko Ivančič, ki je za vodilni štajerski časopis Večer razodel veliko evrovizijsko skrivnost. »Velikokrat se pogovarjam z glasbeniki, ki na Evrovizijo odhajajo polni moči. Ko se vrnejo, pa povedo, da se bede, ki vlada na tekmovanju, ne da opisati. Povedo, da niso imeli niti za kavo.«

Joc Pečečnik je praznoval rojstni dan v Titovem slogu na Brionih

Lepo so se imeli povabljenci na zabavi ob petdesetem življenjskem jubileju priznanega slovenskega podjetnika Joca Pečečnika, ki je svoj rojstni dan praznoval v slogu Tita na Brionih. 200 prijateljev in znancev, ki jim je uspelo dobiti povabilo četrtega najbogatejšega Slovenca, kot so zapisali v reviji Nova, se je zabavalo v enem izmed treh brionskih hotelov, gostje v večernih toaletah pa so uživali v bogati pojedini in izbrani pijači ter se vozili s Titovim kadilakom iz leta 1953. V ekskluzivni reportaži, ki so jo objavili na štirih straneh, je poleg slavljenca Joca in njegove žene Maruše izmed povabljencev mogoče opaziti le zakonca Đurić-Ribič, Severino ter Erazma Pintarja, ki je na zabavo prišel s svojo jahto in svojo ženo. V nasprotju s Pintarjem sta Tanja in Đuro morala na otok kar s trajektom. V reportaži so nekaj besed posvetili barkam. Pečečnikovi jahti ferreti, ki nosi slikovito ime Drugi dom in ki naj bi bila vredna med štiri in pet milijonov evrov, ter ploviloma prodajalca okvirov za slabovidne Tihomira Krstiča in podjetnika Mihe Jarca, ki vodi nepremičninsko skupino Mijaks. Praznovalo se je tudi v Krškem na tradicionalnem taboru SLS. Po poročanju portala Topnews.si se je na zabavi zbralo tri tisoč političnih članov in simpatizerjev, in kot se spodobi za pravo kleno slovensko kmečko-politično pojedino, so vrteli vola na ražnju in jedli predvolilni golaž ter kranjske klobase (vrsta za jedačo je bila zelo dolga). V glavni vlogi sta bila brata Podobnik skupaj z gosti iz prijateljske SDS. Janez Janša se je celo zavrtel na zvoke Čukov in Nuše Derenda, zanimivo, posnetki kažejo, da tokrat ne s svojo ženo Urško. Na koncu so vsi skupaj zaplesali še pravo slovensko kolo, na zimzeleno melodijo V dolini tihi, čuk Jože Potrebuješ pa je zaklical, da bi ta napol narodna napol Slakova morala postati evropska himna. Hec mora biti.

Spomini na dobro zabavo so ta teden prevevali tudi Zvezdano Mlakar, ki je za revijo Zvezde še enkrat podoživela svojo poročno proslavo. Kot je povedala, se je poročila naskrivaj, v popolni tajnosti »Lase sem si pobarvala rdeče in obula rdeče čevlje,« se svoje rdeče poroke spominja gledališka in televizijska umetnica. No, na koncu je razkrila še razlog, zakaj se je skrila pred starši in prijatelji. Ker je bila noseča. V nasprotju z njo se je je Damjan Murko poročil pred celo Slovenijo. Pred kratkim sta po poročanju revije Nova z ženo praznovala že enajsto obletnico poroke, o kateri so takrat na nepozaben sončen majski dan poročale prav vse medijske hiše. »Vedel sem, da sem bil že takrat dih jemajoče zanimiv za medije, vedel sem, kako jih pridobiti na svojo stran in kaj narediti, da nikogar ne pustim ravnodušnega,« se tistega nepozabnega medijskega dne spominja prvi glas Štajerske. Po več kot dveh desetletjih pa se po informacijah revije Zvezde končuje pravljična zgodba med nekoč najboljšo kuharico na svetu Ano Roš in Valterjem Kramarjem. Kot so zapisali, jim je prišlo na ušesa, da se je s svojim partnerjem, ki je pravzaprav glavni krivec, da se je začela ukvarjati z gostinstvom in pred leti postala kuharica, razšla. To, da v zakonu nekaj škriplje, se je po podatkih Zvezd šušljalo že nekaj časa, a tega nihče ni jemal resno, zato so bili vsi še toliko bolj presenečeni, ko se je menda Ana pred časom odselila v le nekaj kilometrov oddaljeno vas Svino in s tem potrdila, da je ločitev postala javna skrivnost. Zanimivo, za portal Žurnal24 je Valter Kramar zavrnil trditve, ki jih je o ločitvi pisal rumeni tisk, in povedal, da je družina še vedno srečna.

Nuška Drašček in Tanja Žagar se požvižgata na celulit

Ob vseh zabavah in pretresih je skoraj neizogibno pomisliti tudi na svoje telo. Bliža se sezona kopalk in v Slovenskih novicah so v poduk vsem tistim, ki se pretirano obremenjujejo s telesno težo ali silo gravitacije določenih delov telesa, predstavili mnenji dveh nadpovprečno uspešnih slovenskih zvezd, ki kopalkam in poletju ne pripisujeta posebne pozornosti, in ugotovili, da se znane Slovenke požvižgajo na celulit. »Na plažo se grem zabavat, plavat, spočit, prebrat knjigo, ne pa gledat, kje komu kaj visi. Vem, kakšno je moje telo, vem tudi, zakaj je takšno, in ga nosim s ponosom, kljub vsem napakam, ki se jih zavedam,« je poletno optimistična Nuška Drašček. Tudi Tanja Žagar je povedala, da ji njena družba vedno reče, da ji nič ne manjka, in ko se postavi pred ogledalo, ne išče pomanjkljivosti, ampak si reče: »Madonca, sem luštna.« Zato ne podlega trendom pa tudi sicer ljudi ne ocenjuje po obsegu njihovega pasu, stegen ali količini celulita.