Slovenska mladinska rokometna reprezentanca na svetovnem prvenstvu v Španiji nadaljuje zmagoviti pohod proti boju za odličja. Potem ko so igralci selektorja Saše Praprotnika dobili vseh pet tekem predtekmovanja, so v osmini finala v končnici dvoboja strli odpor žilavih Južnokorejcev (32:28), ki niso zdržali visokega ritma evropskih prvakov. »Ni bilo enostavno, a to je bil dvoboj, ki smo ga enostavno morali dobiti,« je komentiral Saša Praprotnik.

Slovenija si je četrtfinalno vstopnico prislužila z borbeno predstavo, čeprav je dolgo kazalo na izenačeno tekmo vse do zadnjega piska sirene. Azijski predstavnik je večino dvoboja dihal za vrat slovenskim rokometašem, ki v zaključku obračuna niso klecnili pod pritiskom. V najpomembnejšem delu tekme je slovenska vrsta z agresivno obrambo na čelu z razpoloženim vratarjem Gašperjem Dobajem in raznovrstnim napadom vendarle upravičila sloves favorita. Slovenija je petnajst minut pred koncem tekme naposled zaigrala odločneje in s serijo golov zlomila odpor tekmecev, ki so postajali vse bolj negotovi. Ko si je Slovenija pred zadnjimi petimi minutami tekme zagotovila pet golov prednosti, ni bilo več dvoma o zmagovalcu. Z enajstimi zadetki je blestel Gregor Ocvirk, za najkoristnejšega igralca tekme pa so izbrali Marka Kotarja.

Evropske prvake do izpolnitve cilja in boja za kolajne loči le še ena ovira, ki bo najzahtevnejša doslej. Slovenska vrsta se bo med osmerico najboljših moštev že jutri pomerila s Portugalsko, ki je utrujena, saj je nocoj šele po podaljšku premagala Nemčijo.

Svetovno mladinsko prvenstvo, osmina finala: Danska – Madžarska 30:29 (16:14), Egipt – Srbija 30:29 (15:14), Norveška – Brazilija 29:28 (12:13), Slovenija – Južna Koreja 32:28 (17:17), Hrvaška – Islandija 29:16 (13:7), Portugalska – Nemčija 37:36 po podaljšku (14:14, 30:30).