Osumljena potem poskušata od voznikov pridobiti denar s predlogom, da se lahko za odškodnino glede domnevnih poškodb dogovorijo sami brez policije. Po koncu preiskave bo policija za vse primere goljufije podala kazensko ovadbo na pristojno okrožno državno tožilstvo, so danes sporočili s Policijske uprave Celje.

Navedli so tudi, da osumljenca povzročata tudi namerne prometne nesreče s svojimi vozili tako, da se z njimi vozita na območju trgovskih centrov v Celju ter pri tem opazujeta voznike, ki iščejo parkirni prostor. Ko opazita vozilo, ki poskuša spremeniti smer vožnje, s svojo vožnjo pospešita v njegovo bližino in se mu tako približata, da ju voznik oplazi s svojim vozilom.

Tudi v teh primerih vozniku, ki naj bi po njunih besedah povzročil nesrečo, predlagata, da se dogovorijo sami brez policije, če jima voznik poplača škodo na kraju.

Oškodovance policija opozarja, naj ne nasedajo goljufoma in plačujejo odškodnin, temveč naj o dogodku obvestijo policijo in zadevo prijavijo. Prav tako policija poziva občane, če so bili žrtve omenjenih oseb, da to sporočijo na Policijsko postajo Celje na telefonsko številko 03 54 26 400.