Žrtve napadov in njihovi svojci so že dobili odškodnine. Sedanja zakonodaja ureja odškodnine vsem, ki so zaradi napadov zboleli, po njihovi smrti pa še svojcem. Vodja senatne večine republikanec Mitch McConnell je skušal z zakonodajnimi manevri poskrbeti, da zadeva utihne, ker nekatere republikance še vedno skrbi naraščanje proračunskega primanjkljaja.

Javna kampanja gasilcev, policistov in reševalcev s pomočjo Stewarta je bila premočna in McConnell je zadevo dal na glasovanje. Republikanci so bili namreč najbolj glasni po napadih leta 2001 glede obnove, odškodnin in maščevanja napadalcem. Vodstvo pri zahtevah za plačevanje odškodnin v neskončnost so prevzeli demokrati.

Do odškodnin poslej upravičeni tudi tisti, ki v času napadov še niso bili rojeni

Predlog zakona je skušal blokirati predvsem republikanec iz Kentuckyja Rand Paul, ki je spomnil, da imajo ZDA 22.000 milijard dolarjev javnega dolga in mu ni jasno, kje bodo vzeli denar za nadaljevanje velikih odškodnin. Vendar je spomin na 11. september še vedno dovolj živ, da je predlog šel na glasovanje. Stewart se je potem McConnellu zahvalil za uvrstitev predloga na glasovanje.

Po napadih 11. septembra 2001 so ZDA oblikovale sklad za odškodnine žrtvam. V skladu se je uvodoma nabralo 7,4 milijarde dolarjev. Sredstva so usihala, ker so zahtevke začeli prijavljati vsi, ki so zboleli za kakšno boleznijo, ki jo je bilo mogoče povezati z življenjem in delom v okolici porušenih stolpnic dvojčka WTC.

Ameriška vlada je sicer začela zmanjševati vsote izplačil, nov predlog zakona pa zagotavlja, da bo denarja dovolj do leta 2029. Do zahtev za odškodnino bodo poslej upravičeni tudi tisti, ki v času napadov še niso bili rojeni in njihovi potomci.