Po napovedih se je enajsti dan Toura uresničil sprinterski zaključek in končni dvoboj med Dylanom Groenewegnom in Calebom Ewanom, ki je bil doslej že drugi in trikrat tretji. Seveda s pomembnim vplivom sprinterskih vlakov. »Uresničile so se mi otroške sanje. Tour de France je tako daleč od Avstralije, da ga lahko gledamo le po televiziji. Zmagati etapo je fantastično. Štirikrat sem bil v sprintu blizu, toda ekipa je vseskozi verjela vame,« je proslavljal Caleb Ewan. Avstralec iz močne belgijske zasedbe Lotto Soudal se je tako kot 99. kolesar v vsej zgodovini vpisal na seznam trojčkov zmag na vseh tritedenskih dirkah od Gira, Toura do Vuelte. Še trojica z Matejem Mohoričem ima možnost, da ji to uspe letos do Pariza.

Dylan Groenewegen je za Ewanom zaostal za centimeter. Ekipa Jumbo-Visma mu je omogočila idealno izhodišče s skoraj popolnim sprinterskim vlakom, a je bil kot kukavičje jajce v zavetrju mali Ewan (velik 165 centimetrov). »V zadnjem kilometru sem sledil zavetrju Groenewegna in imel sem srečo, da sem z močnimi nogami to lahko izkoristil,« je dodal Ewan. Tako je k skupnemu zaslužku Lotta Soudala prispeval 11.000 evrov, s čimer so drugi po skupnem zaslužku. Jumbo-Visma je s tremi različnimi zmagovalci in ekipo doslej najuspešnejša ekipa po višini denarnih nagrad z zasluženimi več kot 70.000 evri. Groenewegen je danes v klubsko vrečo dodal 5500 evrov. Vrstni red naslednjih je skoraj identičen rezultatom. Deceuninck-QuickStep s tretjim Elio Vivianijem (2800 evrov) in z rumeno majico Julianom Alaphilippom, ki dobi 500 evrov na dan, je tretji. To so tudi ekipe, ki so danes opravile največ dela na čelu kolone. Zaslužek je bil torej prigaran skozi ves dan. Ekipa Bora z zelenim Petrom Saganom (1500 evrov za četrto mesto in 300 evrov vsak dan za zeleno majico) je četrta po zaslužku, poslovenjena Bahrain-Merida peta. 780 evrov je dobil Sony Colbrelli za šesto od nagrajenih dvajsetih mest, seveda ob izdatni pomoči Jana Tratnika in Mateja Mohoriča v zadnjih štirih kilometrih.

Današnja 167 kilometrov dolga etapa je bila šesta najkrajša in ena najlažjih po višinskih metrih (1800 m). Doslej so kolesarji prevozili že 1972 kilometrov ali 56,5 odstotka od skupnih 3481 kilometrov. Jutri bodo prvič zavili v Pireneje s 3100 vertikalnimi metri klanca in več kot 1500 metrov visoko na prelaza Peyresourde in Morquette d'Ancizan s ciljem v dolini. Tukaj se bo boj za rumeno majico teoretično šele začel. Julian Alaphilippe vozi v njej že sedem dni. Če jo obdrži, bo zagotovo majhno presenečenje. Prva kandidata Geraint Thomas in drugi najmlajši na dirki Egan Bernal zaostajata 1:12 oziroma 1:16. Njuna ekipa Ineos bo imela pod posebno kontrolo 25 kolesarjev, ki so pod časovnim zaostankom šestih minut za Alaphilippom. Vsi drugi so zadaj enajst minut in več. Giulio Ciccone je danes zaradi padca v zadnjih 30 kilometrih izgubil 12 minut in padel iz elitne deseterice. Tratnik in Mohorič sta že čez uro. Francoz Yoann Offredo (Wanty Gobert) je doslej v ospredju prevozil največ kilometrov kot ubežnik, v skupnem seštevku pa vozi znamenito rdečo kresničko, virtualni simbol zadnjega v tej razvrstitvi.