Groenewegen, moštveni kolega slovenskega asa Primoža Rogliča pri Jumbo-Vismi, je na Touru slavil četrtič, sicer pa enajstič v sezoni ter šestinštiridesetič v karieri. Nizozemsko moštvo je na letošnji francoski pentlji že pri treh zmagah. Prvo je v uvodni etapi v Bruslju, ko je Groenewegen padel, prikolesaril Mike Teunissen, drugo so naslednji dan zabeležili v moštveni vožnji na čas.

Slovenca Jan Tratnik in Matej Mohorič, oba člana Bahrain-Meride, sta danes pomagala italijanskemu sprinterju Sonnyju Colbrelliju, ki je prišel do četrtega mesta. Tratnik je bil 19., Mohorič 99., oba sta končala v času zmagovalca.

V begu dneva sta bila danes dva kolesarja. Francoza Yoann Offredo in Stephane Rossetto sta bežala več kot 200 kilometrov, a na koncu glavno akcijo prepustila sprinterjem. Italijan Elia Viviani je imel na voljo celotno ekipo, ki mu je pripravljala čim boljše izhodišče, a je iztržil le šesto mesto. Groenewegen je pospeševal po levi strani, Ewan po desni, na koncu je o zmagi odločal fotofiniš.

»Vsakič, ko sprintam proti Calebu, je tesno. Je zelo dober sprinter, toda danes sem jaz bil boljši. Vesel sem. Prvi dan sem grdo padel, naslednje dni se nisem počutil dobro, včeraj pa je šlo na bolje. Danes je ekipa garala zame, vrnil sem ji z zmago,« je dejal 26-letni Groenewegen, ki je lani osvojil tudi etapo na dirki po Sloveniji.

V skupnem seštevku po današnji sprinterski etapi ni prišlo do sprememb. Ciccone je ohranil šest sekund prednosti pred Francozom Julianom Alaphilippom na drugem ter 32 sekund pred Belgijcem Dylanom Teunsom. Tratnik je 73., Mohorič 76.

Sobotna etapa bo dolga 200 kilometrov. Začela se bo v Maconu in končala v Saint Etiennu, na razgibani trasi bodo kolesarji morali premagati sedem kategoriziranih vzponov, pet jih bo druge in dva tretje kategorije.