Kei Nišikori je storil vse, da bi švicarski teniški virtuoz Roger Federer stoto wimbledonsko zmago čakal še eno leto. Japonec je startal bolje v dvoboj in dobil prvi niz. »Skušal sem ostati v dvoboju. Vedel sem, da takšnega tempa ne bo zdržal,« je pojasnil Roger Federer, potem ko je dobil naslednje tri nize in se veselil jubilejne zmage. Vzdušje na osrednjem stadionu v Londonu je bilo popolno. »Nisem razmišljal o stotici. Imel sem razpoloženega nasprotnika,« je priznal Federer, ki je v Londonu doživel dvanajst porazov. V polfinalu se bo po enajstih letih na Wimbledonu pomeril z Rafaelom Nadalom, ki je nadigral Sama Querreyja. »Eden drugega poznava do obisti. Veselim se dvoboja. Verjetno ves teniški svet,« napoveduje osemkratni wimbledonski zmagovalec.

Đoković dobil deset iger zapored

David Goffin se je dobro upiral Novaku Đokoviću dobre pol ure, saj je prvi odvzel servis Srbu in povedel s 4:3. Sledil je neverjeten odgovor branilca naslova, ki je dobil kar deset iger zapored, s katerimi je mirno vstopil v tretji niz. Tudi v njem je bil prepričljivo boljši in se uvrstil v deveti londonski polfinale. »David je v prvem nizu narekoval ritem, njegove žoge so bile globlje in močnejše. Zasluženo mi je prvi odvzel servis. Vprašanje je, kako bi se odvijal dvoboj, če bi izgubil prvi niz. Zelo sem zadovoljen z igro v drugem in tretjem nizu,« je bil skromen Novak Đoković.

Srb se bo v petek v polfinalu pomeril z nevarnim nasprotnikom. Roberto Bautista Agut ga je namreč letos premagal na obeh medsebojnih dvobojih v Dohi in Miamiju. Španec je bil danes tudi v petem wimbledonskem dvoboju izjemno suveren, proti Argentincu Guidu Pelli pa je izgubil sploh prvi niz v Londonu. Postal je šesti Španec v zgodovini, ki se je uvrstil v polfinale najmočnejšega turnirja na travi. »Zavedal sem se odlične priložnosti, ki sem jo imel za uvrstitev v polfinale. Težko sem nadzoroval čustva. Pella se nikoli ne preda in je najnevarnejši v težkih trenutkih, kar je letos dokazal v Londonu. Tega sem se zavedal,« je povedal Roberto Bautista Agut ter odgovoril: »Moral bom igrati najboljši tenis, ki sem ga sposoben, če bom želel premagati Đokovića, ki je po mojem mnenju najboljši prav na travi.«

London je bil in bo najljubše mesto

Malo strokovnjakov verjame, da bi lahko Barbora Strycova v jutrišnjem wimbledonskem polfinalu proti Sereni Williams pripravila novo senzacijo. Čehinja je pri 33 letih postala najstarejša polfinalistka turnirja največje četverice v odprti teniški eri. Največji uspeh v karieri je dosegla v obdobju, ko je resno razmišljala o koncu športne poti. Barbora Strycova je najboljšo igro pokazala v četrtfinalu proti domačinki Johanni Konta, ki je bila po porazu deležna kritik. Angležinja je celo novinarje obtožila, da so do nje pokroviteljski, česar si ne zasluži. »Ko sem bila stara dve leti, me je babica peljala v wimbledonski muzej. Odtlej sem sanjala o največjem turnirju,« je zaupala Barbora Strycova, ki je med štiriletnim bivanjem starih staršev v Londonu večkrat prišla na obisk. »London je bil in bo moje najljubše mesto,« dodaja Čehinja.

 Drugi polfinale med Romunko Simono Halep in Ukrajinko Elino Svitolino naj bi bil bolj izenačen. Favoritinja je Romunka, ki ima številne izkušnje iz zaključnih dvobojev najmočnejših turnirjev, medtem ko se je Ukrajinka prvič znašla med najboljšo četverico. Tekmici se bosta v sedmem medsebojnem dvoboju prvič pomerili na travi. Po šestih do zdaj odigranih tekmah je jasno, da se zelo dobro poznata. S 4:2 je uspešnejša Elina Svitolina, zadnji dvoboj pa je dobila Simona Halep. »Prvič bom igrala na osrednjem igrišču. Tega se zelo veselim. Upam, da me bo atmosfera ponesla do dobre igre,« si želi Elina Svitolina.