Fognini je med dvobojem tretjega kroga v soboto proti Američanu Tennysu Sandgrenu izgubil živce in na igrišču dejal: »Želim si, da bi tu eksplodirala bomba.« Italijan je dvoboj izgubil s 4:6, 6:7 (12) in 3:6, zaradi nešportnega vedenja pa bo zdaj moral plačati še 3000 dolarjev kazni. Dvaintridesetletni Fognini se je po svojem komentarju o bombi za povrh znešel še nad loparjem.

»Nekaj se je zgodilo na igrišču. Če se kdo počuti užaljenega, se opravičim. Ni problema,« se je Fognini hitel opravičevati po porazu. To pa ni prva Italijanova kazen na sveti travi, leta 2014 je moral plačati 27.500 dolarjev za neprimerno vedenje v prvem krogu turnirja. Bi pa Fognini lahko zaradi preteklega neprimernega vedenja sedaj prejel prepoved nastopanja na dveh turnirjih za grand slam.

Na odprtem prvenstvu ZDA 2017 je moral plačati kar 96.000 dolarjev kazni, ker je verbalno napadal sodnico. Kazen je vsebovala tudi prepoved igranja na dveh turnirjih velike četverice v prihodnjih dveh letih in pol od prejete kazni, do katere ne bi prišlo, če ne bi naredil nobenega prekrška.

Sedemkratna wimbledonska prvakinja Serena Williams pa bo morala plačati 10.000 dolarjev, ker je s svojim loparjem poškodovala igrišče za trening. Se je pa omenjeni incident zgodil pred začetkom turnirja.