Le še 24. igro odločilnega niza bi morala v češkem teniškem dvoboju dobiti Karolina Pliškova in bi gledalci prvič v wimbledonski zgodovini videli podaljšano igro odločilnega niza, ki se po novem igra pri rezultatu 12:12. Ker je ni, je med najboljšo osmerico napredovala Karolina Muchova (68. na svetu). Čehinja je ena izmed štirih nepostavljenih igralk v četrtfinalu, kar kaže na nepredvidljivost rezultatov ženskega tenisa. V današnji četrtfinale so kot nepostavljene igralke napredovale še Američanka Alison Riske, Čehinja Barbora Strycova in Kitajka Shuai Zhang.

Vročični ponedeljek je bil s 16 dvoboji osmine finala izjemno razburljiv, presenetljiv (izpadle so prva, tretja in šesta nosilka), v številnih dvobojih tudi predvidljiv. Rafael Nadal je namreč vnovič dokazal, da je trava v zadnjih letih njegova druga najljubša podlaga. Portugalec Joao Sousa je bil od začetka izjemno nepotrpežljiv, kar je Nadal kaznoval s hitrimi odvzemi servisov. Suveren je bil tudi Novak Đoković, ki je podobno kot Nadal dvoboj s Francozom Ugom Humbertom dobil prej kot v dveh urah. »Dobro sem se pripravil na dvoboj. Ker sem tudi igral dobro, je vse skupaj videti lahko,« je pojasnil Novak Đoković, ki se bo v sredo v četrtfinalu pomeril z Belgijcem Davidom Goffinom, finalistom turnirja v Halleju.

V šestnajsto ni šlo

Hitrostni rekord vročičnega ponedeljka je postavil Roger Federer. Švicar je po zgolj 73 minutah nadigral Mattea Berrettinija. Pred omenjenim dvobojem se je tresla gora, rodila pa se je miš. Italijan ni bil dorasel osemkratnemu wimbledonskemu zmagovalcu. »Gre mi kot po maslu. Naj le traja,« si želi Švicar, ki je na Wimbledonu dosegel že 99. zmago v karieri. Jubilejno stoto bo skušal doseči v sredo proti Japoncu Keiu Nišikoriju.

Jutri bodo na igriščih Wimbledona vsi štirje ženski četrtfinalni dvoboji. Ljubitelji tenisa bodo prikrajšani za dolgo pričakovan dvoboj med sedemkratno zmagovalko turnirja v Londonu Sereno Williams in Avstralko Asleigh Barty, ki je do danes dobila 15 zaporednih dvobojev. Zmagoviti niz nove številke 1 svetovnega tenisa je trajal od 16. maja, ko je morala v Rimu priznati premoč Francozinji Kiki Mladenović, do danes, ko je morala presenetljivo priznati premoč Američanki Alison Riske. Zanimivo je, da Avstralka do danes v tej sezoni na travnati podlagi ni izgubila niti enega niza. Alison Riske je letos v Wimbledonu dobila še četrti dvoboj v treh nizih. Američanka navdušuje z mirnostjo in zbranostjo v odločilnih trenutkih, čemur ni bila kos tudi trenutno prva igralka sveta.

Konec niza Cori Gauff

Serena Williams se je lani po porodu vrnila na teniško sceno z uvrstitvijo v finale Wimbledona, v katerem je morala priznati premoč Nemki Angelique Kerber. Američanka letos v Londonu igra zelo prepričljivo, za sabo pa ima tudi angleško občinstvo, saj v mešanih dvojicah tekmuje skupaj z Andyjem Murrayem. Najtežji dvoboj je Serena Williams odigrala v drugem krogu, ko je v treh nizih ugnala Kajo Juvan, danes pa je povsem nadigrala Španko Carlo Suarez Navarro. »Vedno sem sanjala, da se bom nekoč na svojem najljubšem turnirju uvrstila med najboljšo osmerico. Uspelo mi je in tega mi nihče ne more odvzeti. V Londonu sem, da se borim, da napadam in pritiskam na tekmice. To bom storila tudi jutri proti Sereni,« obljublja Alison Riske, ki se bo v ameriškem dvoboju s Sereno Williams pomerila na centralnem igrišču.

Simona Halep je na vročični ponedeljek končala sanjski niz Cori Gauff. Američanka je imela danes na igrišču številka 1 za seboj bučno podporo občinstva, a je bila nekdanja prva igralka sveta boljša v vseh teniških prvinah. »Wimbledon je poseben turnir. Občinstvo tu je fantastično in je bilo tudi danes, ko je navijalo za mojo tekmico. Veseli me, da sem igrala dober tenis ter da moja zmaga ni bila niti enkrat vprašljiva,« je povedala Simona Halep.