Danes dopoldan je preiskovalni sodnik v fazi sodne preiskave zaslišal Sebastiena Abramova, ki je pred štirimi leti v Pernovem pri Žalcu, v družinski hiši Vebrovih, z dolgocevnim orožjem ustrelil svoje takratno dekle, 24-letno Saro Veber. Abramov je trdil in mnogi so mu dolgo verjeli, da je šlo za nesrečo, saj da naj bi se puška sprožila po nesreči, medtem ko jo je čistil. Še pred tem je govoril tudi o tem, da naj bi mu nekaj nagajala. Čeprav celjski kriminalisti o tem, da je šlo za nesrečo, niso bili tako prepričani, ker je Abramov zelo spretno manipuliral tudi s starši pokojne in njenimi sorodniki, pa dejansko dolgo niso našli kakšnega konkretnega dokaza, da je v tem primeru šlo za skrbno načrtovan, preračunljiv umor in ne za nesrečo, kot je želel prikazati Abramov sam. Abramov je bil nekaj časa po dogodku celo v Psihiatrični bolnišnici Vojnik in organi pregona z njim niso mogli opraviti razgovora, kasneje pa naj bi se kriminalistom izmikal in z njimi ni želel sodelovati.

A preiskava je ves čas intenzivno potekala, tako so vsaj zatrjevali na Policijski upravi Celje. A šele, ko se je Abramov v začetku letošnjega leta znašel v priporu, ker so ga sumili, da si je njegovo sedanje dekle Julija Adlešič odrezala roko nad zapestjem z namenom zavarovalniške goljufije, se je tudi preiskava v smeri umora Sare Veber konkretno premaknila z mrtve točke. Celjski kriminalisti so podali ovadbo za umor po prvi in četrti točki 127. člena Kazenskega zakonika, kar pomeni, da je Abramov osumljen umora na grozovit ali zahrbten način in to iz brezobzirnega maščevanja ali kakšnih drugih nizkotnih nagibov.

Abramov vztraja, da je šlo za nesrečo

Iz komunikacije med pokojno in osumljenim naj bi bilo namreč mogoče razbrati, da se je Abramov pokojni Vebrovi želel maščevati zato, ker je zaznala, da se ukvarja s sumljivimi posli, to pa je želela naznaniti tudi organom pregona. In tega bi se Abramov lahko zbal in se je svojemu nekdanjemu dekletu sklenil maščevati.

Abramova danes pred sodiščem nismo mogli prestreči, saj so ga pravosodni policisti pripeljali v prostore celjskega zapora, od koder so ga privedli na sodišče. Je pa Abramov zagovornik Žiga Podobnik po zaslišanju povedal, da je 29-letni Abramov preiskovalnemu sodniku predal svoj pisni zagovor, medtem ko na vprašanja ni želel odgovarjati. Ker gre za tajni postopek, vsebina zagovora ni znana, zagovornik je razkril le, da osumljeni vztraja, da je v tistem primeru šlo za nesrečo. Preiskovalni sodnik je za Abramova tudi odredil enomesečni pripor, ki bo stopil v veljavo šele v primeru, če bi ga ljubljansko sodišče odpravilo, medtem, ko se bo v roku enega tedna odločil, če bo za ta primer odrejena sodna preiskava.