Marca je ženska nogometna reprezentanca ZDA vložila tožbo proti USSF zaradi spolne diskriminacije. 28 nogometašic ima namreč precej slabše razmere za trening, potovanja, trenersko ekipo, igro in zdravniško oskrbo, prav tako pa prejmejo tudi manjše plačilo kot nogometaši. Ameriška nogometna zveza USSF je takrat kot glavni razlog, zakaj je tako, navedla manjše prihodke ženske reprezentance, a so zdaj novinarji ameriško zvezo postavili na laž.

Časnik Wall Street Journal poroča, da so glede na finančna poročila USSF vse od leta 2015 trikratne svetovne prvakinje prinesle več prihodkov s tekem kot njihovi reprezentančni kolegi. Ženska reprezentanca je imela med letoma 2016 in 2018 skoraj 51 milijonov dolarjev prihodkov, večino od prodaje vstopnic, v istem časovnem obdobju pa je moška reprezentanca ZDA prinesla nekaj manj kot 50 milijonov.

Nogometašice obenem opozarjajo, da imajo manjše plače od moških kolegov, čeprav imajo veliko boljše rezultate od njih. Ameriška ženska nogometna reprezentanca ta čas nastopa na svetovnem prvenstvu v Franciji, kjer brani naslov s SP 2015. Najboljša ženska reprezentanca sveta meri skupno na četrto zvezdico. Medtem pa se moški nogometni reprezentanci ZDA ni uspelo niti prebiti na mundial 2018 v Rusiji.