Brazilija je po prepričljivi uvodni zmagi nad Bolivijo (3:0) tokrat v Salvadorju gostila Venezuelo. Varovanci stratega Titeja so pred dvobojem veljali za velike favorite. To so pokazali tudi na igrišču, a poti v mrežo borbene Venezuele niso našli. Gabriel Jesus in Philippe Coutinho sta sicer premagala venezuelskega vratarja Wuilkerja Farineza, a je VAR v obeh primerih pokazal, da je šlo za prepovedani položaj. Ob zadetku Roberta Firmina pa je sodnik dosodil prekršek v napadu.

Približno 39.000 domačih navijačev – več kot deset tisoč sedežev je bilo v Areni Fonte Nova praznih – ni bilo navdušenih nad predstavo selecaa. Igralci so poslušali žvižge, nekateri gledalci pa so ob koncu tekme celo navijali za tekmece, ki so si z borbeno predstavo točko povsem zaslužili. Brazilski osrednji branilec Thiago Silva je bil po koncu tekme prepričan, da si Brazilija ni zaslužila tako hudih kritik. »Venezuela je igrala zelo obrambno, mi pa smo pri zadnjih podajah v napadu nekoliko hiteli. To nam je zbilo samozavest. Ko ne dosežeš gola, je vse videti zelo slabo, a nismo igrali slabo. V drugem polčasu nasprotnik praktično ni zapustil svojega kazenskega prostora, mi pa nismo zmagali zaradi podrobnosti.« Nad remijem ni bil navdušen niti brazilski selektor. »V kreaciji napada nismo bili tako uspešni kot običajno. Ko ne zadenemo hitro, postanemo nestrpni. Akcije moramo zaključevati bolje,« je razlagal Tite. Ni želel slišati, da je pomanjkanje ideje v napadu posledica odsotnosti prvega brazilskega zvezdnika Neymarja. »Neymarja bi pogrešala vsaka ekipa na svetu. A dejstvo je, da moja ekipa tudi brez njega zmore igrati bolje,« je zaključil Tite, ki glede odločitev VAR ni imel pripomb.

Brazilci po dveh odigranih tekmah v skupini A zasedajo vodilno mesto s štirimi točkami, enako uspešni pa so tudi nogometaši Peruja, ki so s 3:1 ugnali Bolivijo. Medsebojna tekma v soboto bo tako odločala o prvem mestu v skupini. Svoj prvi dvoboj je na prvenstvu Severne in Srednje Amerike odigrala reprezentanca ZDA, ki je s 4:0 odpihnila Gvajano, Panama pa je bila boljša od Trinidada in Tobaga (2:0).

Zelo napeto je tudi na ženskem svetovnem prvenstvu, ki ga gosti Francija. V skupini C je Italija kljub porazu proti Braziliji (0:1) osvojila prvo mesto in si že zagotovila napredovanje v osmino finala. Enako število točk kot Italijanke (šest) so v tej skupini osvojile še Avstralke in Brazilke. Oboje so že uvrščene v izločilne boje, kjer bo Avstralija igrala z Norveško, Brazilke pa kot najboljša tretjeuvrščena ekipa še čakajo na svojega nasprotnika. Napadalka selecaa Marta bo tako lahko še izboljšala nov rekord po številu danih golov na svetovnih prvenstvih – zdaj je že pri sedemnajstih.