Narava je danes nad Parizom pokazala zobe in preprečila, da bi na drugem letošnjem turnirju največje četverice lahko odigrali predvidene dvoboje. Ker na terenih Rolanda Garrosa nobeno od igrišč nima premične strehe, so morali organizatorji že sredi dneva odpovedati vse dvoboje in jih prestaviti na danes, ko se obeta izjemno pester spored. Dvoboji na osrednjih igriščih Philippe-Chatrier in Suzanne-Lenglen se bodo začeli že ob 11. uri. Nazadnje so v Parizu odpadli vsi dvoboji 30. maja pred tremi leti.

Đoković v težkem položaju

Koliko bo odpoved dvobojev vplivala na razplet letošnjega Rolanda Garrosa, bo pokazalo nadaljevanje turnirja. Dejstvo je, da bosta danes Rafael Nadal in Roger Federer že drugi dan polfinalista, medtem ko Novak Đoković, Aleksander Zverev, Dominic Thiem in Karem Hačanov niso odigrali niti četrtfinala in se bodo pomerili šele jutri.

Največ govora v Parizu je okrog petkovega polfinalnega dvoboja med Rafaelom Nadalom in Rogerjem Federerjem. Teniški navdušenci ga komaj pričakujejo, medtem ko so strokovnjaki enotnega mnenja, da je favorit le en – Rafael Nadal. Španec je proti Rogerju Federerju dobil vseh pet medsebojnih dvobojev v Parizu. Federerju vliva nekaj upanja dejstvo, da je dobil vseh zadnjih pet medsebojnih dvobojev. »Po štirih letih sem se vrnil na peščena igrišča, da bi se znova pomeril z Nadalom,« je po četrtfinalni zmagi dejal Roger Federer. Odgovor enajstkratnega zmagovalca Rafaela Nadala? »To je rekel? Dvomim, da je mislil resno.«

Navdušenje na Otoku

Britanci se v zadnjih tednih navdušujejo nad Johanno Konta. Polfinalistka letošnjega Rolanda Garrosa je imela do leta 2012 avstralsko državljanstvo. Maja leta 1991 se je rodila v Sydneyju. Tako mama Gabriella kot oče Gabor sta namreč emigrirala iz Madžarske ter se preselila v Avstralijo, kjer sta se spoznala. Johanna Konta ima športne korenine, saj je bil njen dedek Tamas Kertesz uspešen nogometaš Ferencvaroša, po igralski karieri je bil med drugim tudi selektor Gane. Pri 14 letih se je za 15 mesecev preselila na trening v Barcelono, njena starša pa sta se tedaj preselila v Eastbourne. Druga velika teniška vest z Otoka pa je, da se bo v Queensu v teniško areno vrnil Andy Murray, ki je pred operacijo kolkov že napovedal igralsko slovo. Sicer bo Murray tekmoval le med dvojicami s Felicianom Lopezom, a pravi, da odlično okreva.

Glede na prikazane igre v tej sezoni na peščeni podlagi uvrstitev Konte med najboljšo četverico ni presenetljiva. Na letošnji zmagoviti poti v Parizu je sicer izgubila en niz, a vse preostale dobila gladko. Niti ena tekmica je namreč ni tako ogrozila, da bi morala kakšnega od nizov igrati do sedem. Britanka z avstralskim in madžarskim potnim listom bo favoritinja tudi v polfinalu, v katerem se bo pomerila proti Marketi Vondrouševi. Devetnajstletna Čehinja v Parizu še ni izgubila niza.