Domače je v vodstvo že v prvi minuti povedel Ryan O'Reilly, potem so v 13. minuti gostje izenačili prek Charlieja Coyla, a so domači z golom za novo vodstvo odgovorili dve minuti pozneje, ko je zadel Vladimir Tarasenko in postavil izid prvega dela igre.

Sredi druge tretjine v 34. minuti so imeli hokejisti Bostona igralca manj na ledu, a jih to ni ustavilo, še več, Brandon Carlo je poskrbel za izenačenje izida na 2:2. So pa v tem delu igre gostje ostali tudi brez branilca Zdena Chare, ki je led zapustil po tem, ko mu je v glavo priletel plošček.

»Ni mogel nadaljevati, dobil je nekaj šivov, pa tudi zobozdravnik bo imel še nekaj dela. Ne vemo, če bo lahko igral na peti tekmi, veliko je odvisno od njegovega počutja jutri,« je o zdravstvenem stanju enega svojih ključnih igralcev dejal trener Bostona Bruce Cassidy.

V zadnji tretjini je v 50. minuti svoj drugi gol na tekmi dosegel O'Reilly, slabi dve minuti pred koncem pa je končni izid postavil Brayden Schenn.

St. Louis, ki je v finalu prvič po 49 letih, je dobro odgovoril na visok poraz z 2:7, ki ga je doživel na tretji tekmi, kar je poudaril tudi njihov trener Craig Berube: "Naša ekipa precej dobro odgovarja na stvari. Vedeli smo, kaj moramo danes narediti, da bomo boljše moštvo. Bili smo nepopustljivi. Vseh 60 minut se nismo ustavili."

Za razliko od prejšnje tekme so precej bolje opravljali obrambne naloge, saj niso prejeli gola z igralcem manj na ledu, medtem ko so na tretji tekmi prejeli kar štiri take gole.

Peta tekma v seriji na štiri zmage bo v noči na petek po slovenskem času v Bostonu. Finale NHL bo tako še 16. v zadnjih 19 sezonah imel vsaj šest tekem, skupno pa je to 41. sezona v NHL z vsaj šestimi finalnimi obračuni.