Dvaintridesetletni Šved Gunnarsson je z izjemnim strelom od daleč in ob igralcu več na ledu ugnal vratarja Bruins Tuukko Raska, vrstnika po letih iz Finske, ter utišal dvorano, ki je pričakovala zmago favoriziranega domačega moštva. Presenečenje bi se lahko sicer zgodilo že nekaj prej, saj je Gunnarsson ob koncu zadnje tretjine prav tako že nevarno streljal, vendar je zmago Blues že po rednem delu preprečila vratnica.

»Lepo je odpotovati domov s tako popotnico ter se z njo znova podati na delo. Seveda bi bil bolj vesel, če bi bil uspešen že v rednem delu. A komu mar, prišli smo do zmage in le to nekaj šteje. Res je lep občutek,« je bil zadovoljen švedski junak tekme, tudi podajalec pri prvem golu gostov.

Rask, ki je ubranil 34 strelov, je po dvoboju priznal, da so bili domači nadigrani, posebej pa se je to videlo v podaljšku, ko so njihove drsalke komaj kdaj zaorale na nasprotno polovico ledu. »Bili so boljše moštvo. Zelo trdo so se nas lotili od začetka in nam niso pustili priložnosti. Res je bila trda, zelo trda tekma.«

Vsi štirje goli v rednem delu so padli že v uvodni tretjini, obakrat pa so gostje lovili domače. Robert Bortuzzo (10.) in Vladimir Tarasenko (15.) sta ulovila priključek po golih Charliea Coylea (5.) in Joakima Nordstroma (11.). Vratar zmagovalcev Jordan Binnington je ubranil 18 strelov.

»Danes smo dobili dvoboj. To pa zato, ker se nismo predali. Po prvem dvoboju nismo bili zadovoljni s prikazanim. Danes smo igrali res borbeno od začetka do konca. Posebej pa v podaljšku. Od tu naprej želimo graditi naslednjo tekmo,« je pred tretjim dvobojem še povedal Gunnarsson.