Divjal, podrl stebričke in zaspal pred lokalom

Prejšnji petek zvečer so se po opravljeni intervenciji koprski policisti verjetno kar malce muzali na račun 42-letnega lokalnega prebivalca. Ta je namreč z avtom v Kopru z visoko hitrostjo pripeljal pred enega od lokalov, pri tem podrl nekaj stebričkov, nato pa zaspal pri, pozor, odprtih vratih. Zbudil se je v nočno moro. Splošno znano je, da je petek dan za zadetek, prav mogoče pa je, da je to tudi vikend mantra utrujenega gospoda. Preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled je odklonil, vozil pa je tudi avtomobil s pretečeno registracijo. Poleg nekaj minut spanca je 42-letnik pridobil še dobršno mero kazni.

Naboji postali predragi za roparje

Gospodarska kriza v Venezueli za seboj pušča zelo različne žrtve. Po žepih, natančneje po orožju, je namreč udarila tudi kriminalce, ki si ne morejo več privoščiti nabojev, s katerimi bi lahko ostajali v svojem tatinskem poslu. Število ropov se je zmanjšalo zaradi »beraških« zločincev ter tudi zaradi tega, ker njihovi sodržavljani nimajo več niti gotovine niti vrednega nakita, ki bi jim ga lahko sunili (na tem mestu bi lahko rahlo preoblikovali nekoč zelo popularno reklo o vojski: kjer ni nič, še gangster ne more vzeti). V državi s povprečno mesečno plačo 6,5 dolarja očitno tudi kriminalci le stežka preživljajo družine, njihove kariere pa so zaradi dragih nabojev (dolar za kos), ki jih na črnem trgu ne primanjkuje, močno ogrožene. V državi, kjer si nekoč za takšen denar dobil že skorajda pištolo, je to zares velik preobrat, ki kaže tudi na resno stanje družbe, v kakršni se je znašla Venezuela. So pa težave razbojnikov pozitivno pripomogle k nižanju stopnje kriminala in s tem varnost v državi.

Golob rešil divjaka

Obcestni radar je pred nekaj dnevi v kraju Viersen na zahodu Nemčije zasačil prehitrega voznika (ali voznico), ki je za kar 24 kilometrov na uro prekoračil dovoljeno hitrost. Fotografijo prekrškarja sicer imajo, a je njegov/njen obraz zaradi pomoči »od zgoraj« neprepoznaven. Ravno v trenutku posnetka je mimo avtomobila priletel golob in zakril voznikov obraz. Tako policisti na dom ne bodo poslali položnice s kaznijo 105 evrov. Ker identifikacija ni mogoča, policisti globe ne bodo izdali. V izjavi za javnost so se celo pošalili, da se je v prekršek z »božjo voljo« vmešal sveti duh, ter dodali, da je tudi golob morda letel prehitro, a ga »bodo v miru izpustili«.

Umor v domu za ostarele

Francozinja, stara 102 leti, je v soboto ponoči v domu za starejše ubila 92-letnico iz sosednje sobe, dejanje pa zaposlenim nemudoma priznala. Obdukcija je pokazala, da je bila gospa zadavljena, v glavo je prejela še nekaj močnih udarcev. Osumljenko so zaradi vznemirjenosti in zmedenosti premestili na psihiatrični oddelek, kjer jo še čaka zaslišanje. Če bo psihološki pregled pokazal, da je bila v času napada prištevna, bo morala zanj kazensko odgovarjati. Pa ste mislili, da gre v domovih za starejše samo za kvačkanje, igranje kart ali čvekanje …

Smrtonosne vrečke kokaina

Na poletu iz Mehike na Japonsko se je odvila nevsakdanja grozljiva zgodba. Japonec Udo N. se je namreč vkrcal s kar 246 zavojčki kokaina, ki jih je tako skušal pretihotapiti na drugo stran sveta. Dvainštiridesetletni moški je kmalu po vzletu dobil več napadov, zaradi česar je letalo zasilno pristalo na severu Mehike. A je bilo že prepozno. Zaradi možganskega edema, ki ga je sprožil prevelik odmerek mamil, kokain je namreč iz vrečk v želodcu in prebavilih prešel v krvni obtok, poti v domovino ni preživel. Moški je svojo pot začel v Kolumbiji, svetovni prestolnici kokaina, kako mu je uspelo kar dvakrat pretentati varnostne preglede s toliko dva centimetra velikimi zavojčki, ni znano. Zločin se včasih res ne splača.