Šajtrga umrla, lastnik preživel

S hudo srečnim koncem (no, ne za samokolnico, ampak do tja še pridemo) se je končala železniška nesreča pri Škofji Loki. Policisti so poročali, da je vlak trčil v samokolnico (šajtrgo, lepo po slovensko), ki jo je lastnik potiskal pred sabo na nivojskem prehodu čez železniško progo. Lastnik samokolnice je ostal nepoškodovan, so sporočili policisti, ki pa o stopnji poškodb samokolnice in tem, ali je ta sploh še uporabna, ne poročajo. Kot tudi ne o škodi na vlaku. Si pa predstavljamo smrtni strah človeka, ki je samokolnico potiskal in pravzaprav za las ušel trčenju z vlakom, ki se po navadi ne konča prav dobro. Mi pa smo veseli, da lahko poročamo o srečnem (spet – ne za samokolnico) koncu.

(Pre)poceni mercedes

Sredi noči je na mejni prehod Gruškovje pripeljal 48-letni Turek, ki sicer biva v Nemčiji. Želel je na Hrvaško. Vozil je lepega, srebrnega mercedesa GL 350 CDI bluetec 4matic letnik 2011. Že po nazivu sodeč sklepamo, da gre za hudo mrcino s kakopak hudo ceno. Tudi policistom na meji je bil všeč. Še celo tako zelo, da so malo pobrskali po »zgodovini« mercedesa in ugotovili, da je bil pred petimi leti ukraden v Litvi. Seveda so možje v modrem avto zasegli, Turka pa kazensko ovadili. In zdaj še pika na i. Turek je policistom pojasnil, da je avto kupil v avtohiši v Nemčiji za vsega 22.000 evrov. In ni prav nič posumil, da je z avtom kaj narobe? Bejžte no, kdo bo verjel njegovim zgodbicam. Avto je namreč v resnici vreden 36 tisočakov, Turek pa je še dejal, da ga je želel peljati v Gruzijo, kjer bi ga prodal. To zadnje mu pa seveda verjamemo.

Steber pametnejši od voznika

V Kopru se je neki 26-letnik iz Izole pozno popoldne zaletel v steber reklamnega panoja. Prihiteli so policisti, vendar se niso prav dolgo čudili, kako to, da je avto kar naenkrat pristal v stebru. Mladeniču so ponudili alkotest, ta pa se je ustavil pri 0,58 miligrama na liter izdihanega zraka, kar je precej več od enega promila in seveda dvakrat toliko, kot bi bilo še dovoljeno. Voznik se z rezultatom alkotesta ni strinjal, je pa odklonil strokovni pregled. Seveda so mu odvzeli vozniško dovoljenje in napisali obdolžilni predlog. Vprašanje, kdo je zdaj pametnejši, voznik ali steber, pa pravzaprav ni pretežko.

Prelepa je pot skozi obalne predore

Verjetno poznate eno najlepših kolesarskih in sprehajalnih poti na naši Obali, ki vodi tudi skozi predore nekdanje ozkotirne železnice porečanke. Pozna jih tudi mladenič, ki se je proti Valeti vozil s svojim mopedom piaggio ZIP. Policisti so ocenili, da je divjal. Vozil prehitro. In so se pognali za njim ter ga ustavili na križišču odcepa za Podvozno cesto. Mladenič se ni dal zmesti, privzdignil je registrsko tablico (češ, da ne boste vedeli, kdo sem?!?) in pobegnil skozi predor v Strunjan, od tam pa po porečanki do predora Jagodje. Na drugi strani so ga čakali policisti. Videl jih je in sredi predora obrnil in se peljal nazaj, a glej ga zlomka, tudi na drugi strani policaji. 16-letnik je nato želel pobegniti kar peš. No, naši primorski policisti že niso cefizlji in zvezdice zaspanke in so fanta lepo prijeli ter mu povedali še par krepkih. Si jih je zaslužil.

Nima tečaja za upravljanje viličarja

Po glavi se tolče nespametni zlikovec, ker pred neverjetnim podvigom ni opravil domače naloge in naredil izpita za upravljanje viličarja. Vlomil je namreč v dvorišče podjetja v okolici Ptuja. Kaj je odnesel? Talno tehtnico za težja bremena s celotnim elektronskim sistemom, vhodna vrata hladilnice, okno ter komplet petih barskih mizic z desetimi stoli in dva električna zunanja barska grelca. Ob tem pa še straniščno školjko in stenski električni bojler. Vso to robo je moral, revež ubogi, kar na roke in peš odnesti do prevoznega sredstva. Policisti namreč poročajo, da je v pogon poskušal spraviti viličarja, a mu to ni uspelo. Mi smo prepričani, da ga je želel zagnati, da bi lažje kradel, policisti pa pravijo, da bi gotovo ukradel tudi viličarja. No, saj ga bodo verjetno vprašali. Ko ga najdejo…