Ponoči se bodo padavine okrepile in zajele vso Slovenijo. Predvsem v južnih in zahodnih krajih so možni tudi močnejši nalivi. Ponekod bo zapihal severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Jutranje temperature bodo od 9 do 14, v Gornjesavski dolini okoli 6 stopinj Celzija. V sredo bo oblačno in deževno. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ponekod drugod pa veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 16, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.

Opozorilo: Ob močnejših nalivih lahko ponoči in v sredo zjutraj močneje narastejo hudourniški vodotoki v jugozahodnem delu Slovenije. Količina dežja lahko ob tem ponekod preseže 40 milimetrov v šestih urah, zaradi česar lahko močneje narastejo hudourniški vodotoki, so opozorili na Agenciji RS za okolje.

Obeti: V četrtek bo pretežno oblačno, ponekod v notranjosti bo še rahlo deževalo. Pihal bo severni veter, na Primorskem šibka burja. V petek bo deloma sončno in topleje.

Vremenska slika: Nad Evropo in severnim Sredozemljem je obsežno ciklonsko območje. Vremenska fronta se zadržuje nad srednjo Evropo in Alpami. Od juga priteka k nam vlažen in še razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, ponekod bodo tudi posamezne nevihte. V sredo bo oblačno in deževno ter nekoliko hladneje. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka do zmerna burja.