Drugi tekmovalni dan OP Francije v tenisu se je za slovenski tenis začel spodbudno. Odjeknila je namreč novica, da si je pravico nastopa kot srečna poraženka priborila Kaja Juvan. Po Barbari Mulej, Katarini Srebotnik in Poloni Hercog je postala četrta najmlajša Slovenka, ki si je priborila nastop na turnirju največje četverice. Ljubljančanka je za nastop izvedela tik pred zdajci, ko je dopoldne odpovedala nastop četrta igralka sveta Petra Kvitova, ki je imela strganino druge stopnje v levi podlakti. Čeprav je Sorana-Michaela Cirstea na svetovni lestvici 86. igralka, je bila na stavnicah favoritinja 18-letna Slovenka (131.). Kaja Juvan je na stadionski lepotici Suzanne-Lenglen igrala kot navita, imela prednost z 1:0 v nizih ter 4:2 v drugem nizu. V nadaljevanju je zapravila številne priložnosti, izgubila drugi niz ter se po zaostanku z 0:2 v tretjem znašla v težkem položaju. Slovenska najstnica se je vnovič pobrala, povedla s 5:3, bila dve točki oddaljena od zmage nad nekdanjo 21. igralko sveta. Roland Garros je zapustila kot poraženka, a z dvignjeno glavo kot ena najobetavnejših mladih igralk na svetu.

Prekinjen nedeljski dvoboj zaradi slabe vidljivosti je danes v svoj prid rešila Polona Hercog (71.). Slovenka je proti Aliaksandri Sasnovič (34.) nadaljevala pri rezultatu 3:3 v odločilnem nizu. Tekmici sta bili zelo nesproščeni in sta vsaj na začetku bolj pazili, da sta dajali žogice v igrišče, kot da bi tvegali in naredili kakšno napako. Belorusinja je bila pri vodstvu s 5:4 dve točki oddaljena od zmage, a je bila Polona Hercog dovolj zbrana, da je izločila 32. nosilko. Jutri se bo v tretjem krogu pomerila z Američanko Jennifer Brady (80.).

V nadaljevanju slovenskega dneva v Parizu so šli na igrišče Rolanda Garrosa še trije slovenski igralci. Aljaž Bedene (95.) se je solidno upiral Borni Čoriću (15.), dobil drugi niz v podaljšani igri, sicer pa je bil po skoraj treh urah boljši Hrvat. Bedene ni niti enkrat vzel začetni udarec tekmecu. Tamara Zidanšek (na današnji lestvici je s 60. mestom dosegla uvrstitev kariere) je izgubila uvodni dvoboj proti Elise Mertens (20.). Konjičanka je v drugem nizu dobila pet iger zapored, v odločilnem nizu pa je Belgijka brez težav ugnala sobotno finalistko Nürnberga. Podobno usodo kot Polona Hercog je danes doživela Dalila Jakupović (105.), ki jo je ujel mrak in bo dvoboj pri rezultatu 1:1 v nizih proti Japonki Kurumi Nari (235.) nadaljevala jutri. V prvem krogu se bo jutri predstavil tudi Blaž Rola (183.), ki se bo v dvoboju kvalifikantov pomeril s Švedom Mikaelom Ymerjem (148.).