Juvanova, ena od slovenskih junakinj lanskih mladinskih olimpijskih iger v Argentini, je po Katarini Srebotnik, Barbari Mulej in Polonoi Hercog četrta najmlajša Slovenka z nastopom na turnirju za grand slam.

Slovenija je tako letos v Parizu v posamični konkurenci zastopana z rekordno šesterico tenisačev. Že pred Juvanovo so si nastop zagotovili Tamara Zidanšek, Dalila Jakupović, Polona Hercog, Aljaž Bedene in Blaž Rola. V dvojicah pa bosta med drugimi igrali tudi Andreja Klepač in Katarina Srebotnik.

Neizkoriščene priložnosti

Priložnost je na igrišču Suzanne Lenglen dobro izkoristila, čeprav je bila tudi v igri za napredovanje. Dobila je prvi niz s 7:5, potem pa izgubila drugega s 4:6, čeprav ga je bolje začela in vodila s 4:2, vendar se je Romunka vrnila in s štirimi dobljenimi igrami nadoknadila zaostanek in izenačila skupni izid.

Dramatično pa je bilo v tretjem nizu, saj je njena tekmica vodila že z 2:0, pa je Juvanova nato izenačila in tudi povedla. Po 4:2 in 5:3 je imela lepo priložnost, da bi dvoboj končala in se uvrstila naprej, toda ni je izkoristila. Z dvojno napako je tekmici podarila "break" za znižanje na 4:5, v nadaljevanju pa je bila spretnejša in srečnejša Romunka, niz pripeljala do zmage s 7:5 in si po skoraj dveh urah in pol zagotovila 2. krog, kjer bo njena tekmica boljša iz dvoboja med Španko Aliono Bolsovo in Rusinjo Vero Zvonarevo.

»Dvoboj je bil na splošno v redu, v prvem nizu sem bila malce živčna, saj sem prvič igrala na tako velikem stadionu. Toda igrala sem dobro, v drugem in tretjem nizu me je malce mentalno zmanjkalo, pa tudi noga me je začela boleti,« je pojasnila Juvanova, ki bo v naslednjih dneh videla, kako resne so težave z nogo.