Slovenska teniška igralka Polona Hercog je dolgo čakala na dvoboj prvega kroga OP Francije. Tekme so se že prvi dan drugega letošnjega turnirja največje četverice zavlekle, tako da sta morali z nasprotnico Aliaksandro Sasnovič na drugo igrišče. Belorusinja je v prvem nizu izkoristila napake Slovenke, ki se je pobrala v drugem nizu, dobila pet iger zapored in zmagala s 6:2. Tretji niz je bolje začela Belorusinja, povedla z 2:0, naslednje tri igre pa je dobila bojevita Slovenka. Pri izenačenju na 3:3 je sodnik zaradi slabe vidljivosti dvoboj prekinil, tekmici pa ga bosta nadaljevali jutri na igrišču številka 13.

Roger Federer in Stefanos Cicipas sta v prvem krogu pokazala odlično igro ter dvoboja končala prej kot v dveh urah. Tako Švicar kot Grk sta svoje delo opravila ekspresno. Za največje presenečenje prvega dne je poskrbela Anastasia Potapova. Ruska najstnica je gladko v dveh nizih premagala peto nosilko Angelique Kerber in poskrbela, da je Nemka končala nastop že nekaj minut čez poldne. Zdaj bo imela dovolj časa, da se pripravi za nastope v Wimbledonu, kjer bo čez dober mesec branila lansko lovoriko. Prvi dan Pariza je bil usoden za lanskega polfinalista Marca Cecchinata in Venus Williams. Italijan je proti domačinu Nicolasu Mahutu zapravil vodstvo z 2:0 v nizih, Američanka pa je proti favorizirani Ukrajinki Elini Svitolina dobila šest iger. Hrvaško čast je uspešno branila Petra Martić, srbsko pa Laslo Đere.

Jutri bodo v Parizu igrali trije slovenski igralci. Najtežje delo bo imel Aljaž Bedene, ki se bo v tretjem dvoboju na igrišču številka 1 pomeril s 13. nosilcem Borno Ćorićem. Hrvat je v tej sezoni pokazal nekaj odličnih iger na pesku, boleč poraz pa je doživel na pariški generalki v Rimu, kjer ni izkoristil dveh zaključnih žogic proti Rogerju Federerju. Tamara Zidanšek se bo v tretjem dvoboju na igrišču številka 6 pomerila z 20. nosilko Elise Mertens. Čeprav bo Belgijka favoritka, ni zadovoljna z žrebom, saj je slovenska igralka v odlični formi. V soboto je bila v Nürnbergu na pragu svoje prve zmage na turnirju serije WTA. Tamara Zidanšek je proti prvi nosilki Julii Putincevi dobila prvi niz s 6:4, v nadaljevanju pa je bila Kazahstanka boljša s 6:4, 6:2. Slovenka bo na svetovni lestvici jutri močno napredovala, saj bo zasedla 60. mesto. Najlažje delo od slovenskih igralcev naj bi imela jutri na papirju Dalila Jakupović, ki se bo v četrtem dvoboju na igrišču številka 10 pomerila proti Karumi Nara. Japonka je 236. igralka sveta, a na stavnicah vseeno favoritinja, saj Ankarančanka ne blesti na peščeni podlagi.