Kot je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal izvršni direktor letalske družbe Michael O'Leary, so cene vozovnic zaradi ostre konkurence na letni ravni znižali za šest odstotkov. Znižanje cen pa je privabilo več potnikov. Njihovo število se je zvišalo za devet odstotkov na 142 milijonov.

Ryanair se je sicer zaradi velike konkurence ponudnikov letov na kratkih progah po Evropi lotil tudi konsolidacije, ki pa ni pomagala. Med drugim je kupil avstrijskega letalskega prevoznika Lauda.

Posledice je na poslovnih številkah pustila tudi lanska panevropska stavka zaposlenih, zaradi katere so bili odpovedani številni leti, s tem pa prizadeti tisoči in tisoči potnikov. Nizkocenovnik je tedaj v dogovoru s sindikati zvišal plače zaposlenim.

V prihodnje načrtuje nadaljnjo konsolidacijo, a pričakuje, da bo dobiček zaradi konkurence, nizkih cen vozovnic in višjih cen kerozina še naprej upadal. V poslovnem letu 2019-2020 bi lahko pristal na ravni med 750 in 950 milijoni evrov. Pomemben bo tudi razvoj v povezavi z brexitom.