Ryanair je delnice odkupil od družbe Niki Lauda Holding. Nekdanji dirkač Formule 1 Niki Lauda bo kljub prodaji obdržal mesto predsednika upravnega odbora Laudamotiona, je na novinarski konferenci povedal glavni izvršni direktor družbe Andreas Gruber. »Veseli me, da Ryanair sedaj prevzema poln nadzor nad Laudamotionom in mu zagotavlja nadaljnji razvoj,« je po navedbah avstrijske tiskovne agencije APA sporočil Lauda.

Nekdanji dirkač je letalsko družbo pod imenom Niki ustanovil leta 2003, leta 2011 jo je prodal skupini Air Berlin. Po bankrotu Air Berlina jo je odkupil nazaj in jo preimenoval v Laudamotion. Kmalu zatem jo je prodal Ryanairu. Po prvih načrtih naj bi Niki Lauda Holding 25-odstotni delež Laudamotiona obdržal najmanj do leta 2021. Vendar pa je moral lani poleti na transplantacijo pljuč, v začetku letošnjega leta pa je moral zaradi gripe ponovno v bolnišnico.

Laudamotion je lani ustvaril okoli 140 milijonov evrov izgube. V letošnjem letu naj bi se minus skrčil na 50 milijonov evrov, prihodnje leto pa naj bi podjetje znova poletelo v dobičkonosno območje. Do konca finančnega leta 2021/2022 naj bi Laudamotion, ki večinoma povezuje evropska letališča, tudi podvojil svojo floto na 40 letal. Do takrat naj bi število prepeljanih potnikov poraslo z lanskih štirih na 10 milijonov.