V košarkarski evroligi je čas za zaključni turnir četverice. V španski Vitorii bodo nastopili trije klubi, ki so že lani v Beogradu – Real Madrid, Fenerbahče in CSKA. Namesto Žalgirisa je tokrat v polfinalu Anadolu Efes. Prvi tekmi bosta danes, finale pa v nedeljo ob 20.30.

Fenerbahče – Anadolu Efes (ob 18. uri): Potem ko je imel trener Fenerbahčeja Željko Obradović ogromno željo, da lani v domovini pride do desetega evroligaškega naslova v karieri, bo drugič poizkusil v Vitorii. A naloga bo vse prej kot lahka, saj bo Fenerbahče močno zdesetkan zaradi poškodb. Obradović bo tako gotovo pogrešal Joffreyja Lauvergna in Luigija Datomeja, pod velikim vprašajem pa sta tudi Jan Vesely in Nikola Kalinić. Medtem ko bo za Fenerbahče to že peti zaporedni nastop na zaključnem turnirju četverice, bo Anadolu Efes na njem nastopil prvič po letu 2000. Trenerju Erginu Atamanu je uspel velik preobrat, saj je moštvo lani naštelo le sedem zmag, letos pa kar 20.

»Nikoli ni lahko igrati proti nasprotniku, s katerim si se v sezoni pomeril že velikokrat. Tokrat gre za derbi moštev iz Carigrada, zaradi česar bo napetost še za odtenek večja. Ne glede na vse pa se moramo z igralci osredotočiti le na dogajanje na parketu. Drugo nas ne sme zanimati,« pravi košarkar Fenerbahčeja Sinan Guler. Prikimal mu je tudi igralec Anadolu Efesa Shane Larkin. »S Fenerbahčejem smo letos igrali že šestkrat. Trikrat smo zmagali mi, trikrat oni. Odlično se poznamo. Izkušenost je na njihovi strani, menim pa, da imamo mi večjo željo po uspehu.«

CSKA – Real Madrid (ob 21. uri): Moskovski CSKA se na zaključnih turnirjih četverice počuti kot doma. V polfinale evrolige se je namreč uvrstil že šestnajstič v zadnjih 17 letih. Lani je bil v Beogradu Real Madrid, ki ga je vodil Luka Dončić, za njih v polfinalu premočan, letos pa si trener Dimitris Itudis in igralci želijo maščevanja. A naloga bo vse prej kot lahka, saj Real Madrid tudi po odhodu Dončića v letošnji sezoni prikazuje odlične predstave. V španski prestolnici je ostal slovenski pridih, saj dres kraljevega kluba nosita Klemen Prepelič in naturalizirani Anthony Randolph.

»Fizično smo odlično pripravljeni. A kot vedno bo veliko odvisno tudi od psihologije. Lačni smo zmage in komaj čakamo, da stopimo na parket,« je motiviran član CSKA Othello Hunter. Veteran v vrstah Reala Madrida Sergio Llull pa pravi: »Do naslova prvaka v evroligi je izjemno težko priti. Skoraj si ne predstavljam, da bi lovoriko osvojili dve leti zapored. A bodite prepričani, da bomo naredili vse, da bo tako.«