Domači košarkarji so se izkazali zlasti v zadnji četrtini. Bletel je Brook Lopez, ki je 13 od svojih 29 točk, kar je njegov najboljši dosežek v končnicah lige NBA, dal v četrti četrtini, ko so nadigrali goste z delnim izidom 32:17. Pomemben prispevek je imel tudi Giannis Antetokounmpo s 24 točkami za zmagoviti niz 9:1 Milwaukeeja. Ne gre spregledati niti Malcolma Brogdona z izkupičkom 15 točk, Nikola Mirotić pa jih je dodal 13.

»To seveda veliko pove o značaju tega moštva. Tudi, ko jim ne gre, se ne predajo, tako, da je to postala že nekakšna iztočnica v končnici. Verjamem, da, če se bomo držali tega, kar počnemo, lahko pričakujemo, da se bodo zgodile zelo lepe stvari,« je bil nad predstavo varovancev navdušen trener Mike Budenholzer.

Slab zaključek Toronta

Čeprav sta bila z 31 in 30 točkami najboljša posameznika tekme, pa sta Kawhi Leonard in Kyle Lowry na prvi tekmi konferenčnega finala ostala praznih rok.

Plenilci iz Toronta so zapravili vodstvo 13 točk, v zadnjo četrtino pa vstopili z vodstvom 83:76. Lowry je imel v napeti končnici tekme met iz igre 5:7, medtem ko njegovim soigralcem žoga ni šla v koš (0:15).

»V zadnji četrtini so nas ubili. Bili so boljši, za malenkost so bili bolj napadalni, dovolili smo jim nekaj res pomembnih košev. Res je grdo, ko izgubiš na takšen način, vendar pa še ni ničesar izgubljenega in tudi mi bomo imeli svoje priložnosti,« je razplet komentiral Lowry.

V finalu zahodne konference aktualni prvaki Golden State Warriors vodijo v seriji proti Portland Trail Blazers z 1:0 v zmagah.