»David Benioff in D.B. Weiss sta se izkazala kot grozno nesposobna pisca, ko nimata virov (na primer knjig), iz katerih bi črpala,« piše v peticiji, ki je bila pred enim tednom objavljena na spletni strani Change.

»Serija si zasluži zadnjo sezono, ki bo imela smisel,« je še zapisal pobudnik peticije Dylan D.

Čeprav je bila peticija objavljena pred enim tednom, jo je največ ljudi podpisalo po petem delu osme sezone, ki je glede na odzive najbolj razdvojil oboževalce. Portal Indiewire je v sredo pisal, da je peticijo podpisalo več kot 20.000 ljudi, do danes pa se je pozivu k predelavi zadnje sezone pridružilo več kot 290.000 oboževalcev.

Osrednja tarča kritik sta ključna ustvarjalca serije David Benioff in D.B. Weiss

Osma in zadnja sezona serije je razdvojila oboževalce, veliko kritik leti na nepremišljene zaključke lokov ključnih likov v seriji in scenaristične napake, piše Indiewire. Osrednja tarča kritik sta ključna ustvarjalca serije David Benioff in D.B. Weiss. Producentka Megan Ellison jima je med drugim očitala, da sta v manj kot dveh urah uničila 30-letno delo pisatelja Georga R. R. Martina, ki je spisal epsko domišljijsko knjižno serijo Pesem ledu in ognja, po kateri je posneta serija.

Zadnji del serije Igre prestolov, ki je nastajala pod okriljem ameriške televizijske hiše HBO, bo na malih zaslonih v ZDA premierno predvajan v nedeljo zvečer, kar pomeni v ponedeljek ob 3. uri ponoči v Evropi.

Peticija je dosegljiva na spletnem naslovu: https://www.change.org/p/hbo-remake-game-of-thrones-season-8-with-competent-writers?fbclid=IwAR3yVY8cqDiYK12WoWx2raQyqtRIzO_I3u5kkQ0uXdyxjzCkicdjgvxAk6M