Preden pogledamo, kaj potrebujete za to solato, pa še nekaj idej za slastne poletne solate:

Toskanska solata s hrustljavimi krutoni, rukolo in češnjevci

Poletna solata z rukolo, piščancem, češnjevci in sadjem

Solata s skušo in limetino-ingverjevim prelivom

Soba noodles solata z brokolijem, papriko in arašidovim prelivom

Pomladno-poletna solata s koruzo, mocarelicami in bazilikinim prelivom

Današnja solata je za pripravo. V solati je stročji fižol, z njim pa se čudovito ujemajo arašidi, zato jih kar veselo stresite v solato. V solati je tudi rjavi riž in res ga priporočamo. Je dosti boljši zate od navadnega belega – bolj vas nasiti, pa še dlje ga prebavljate, kar pomeni, da tudi lakota pride nazaj kasneje. Je že res, da se rjavi riž kuha malo dlje od belega, zato ga skuhajte kar dan/večer prej, medtem ko gledate film ali kakšno nadaljevanko, kuhanega pa nato odcedite in ohladite ter shranite v hladilniku.

Če vam slučajno ostane nekaj okisane čebule, predlagamo, ga jo uporabite v tem fantastičnem veganskem! burgerju s koruzno-čičerikinim polpetom.

Solata zelo dobro tudi stoji, zato jo lahko pripravite vnaprej. Pred postrežbo jo le premešajte, ji dodajte avokado in ta-da – čudovito kosilo ali večerja je pripravljena. Super bo tudi v službi, šoli ali pa na izletu ali pikniku.

Sedaj pa si brž poglejte video priprave te čudovite pisane solate.

Pa dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na www.sitfit.si!

PRIPRAVA

SESTAVINE (za 2 osebi)

Sestavine za okisano čebulo:

1 dcl jabolčnega/belega kisa

1 rdeča čebula

1/2 žlice sladkorja

1/4 žličke soli

Ostale sestavine:

140 g (rjavega) riža

200 g (zelenega) stročjega fižola

1 pest nesoljenih arašidov

limetina lupinica

4 žlice repičnega, sončničnega ali olivnega olja

1 avokado (neobvezno)

PRIPRAVA

Najprej v vreli in soljeni vodi skuhajte riž po navodilih na embalaži. Kuhanega dobro splaknite pod tekočo mrzlo vodo in dobro odcedite. Posebej skuhajte stročji fižol – če želite, daljše stroke pred kuhanjem narežite na manjše koščke. Lahko pa uporabite že kuhan kupljeni fižol.

V posodico dajte vse sestavine za okisano čebulo in na rezinice narezano čebulo. Posodico pokrijte in pustite počivati vsaj 15 minut.

V večjo skledo dajte riž, ohlajen in kuhan stročji fižol, arašide in odcejeno okisano čebulo. Vse osvežite z nekaj limetine lupinice. Prelijte s tremi žlicami kisa, v kateri se je namakala čebula, dodajte olje ter solato nežno premešajte.

Solato obogatite še z na kocke ali rezine narezanim avokadom ter solato postrezite.