Na drugi etapi je bil najhitrejši Danec Kasper Asgreen (Quick Step), z drugim mestom pa je rumeno majico vodilnega oblekel Američan Tejay van Garderen (EF1).

Izkazal se je tudi drugi Slovenec na dirki Simon Špilak (Katjuša-Alpecin), saj je vpisal 21. mesto, za zmagovalcem pa zaostal 38 sekund.

Pogačar, njegov zaostanek je znašal deset sekund, skupno pa 16 sekund, je četrti tudi v skupnem seštevku dirke, Špilak pa je skočil na 18. mesto skupno s 44 sekundami zaostanka za vodilnim.

»Počutim se dobro. Bil je težek dan, bilo je veliko vzpenjanja, ekipa EF Education First je v zaključku narekovala res močen ritem. Z moštvenim kolegom Cristianom Munozom sva se znašla spredaj na zadnjem manjšem vzponu, nato sem se uspel priključiti prvim. Munoz mi je pomagal pridobiti nekaj časa. Ekipa je opravila dobro delo. V zadnjem kilometru nisem mogel slediti napadu Van Garderena, skušal sem priti čim hitreje čez ciljno črto,« je dan opisal Pogačar, ki je prevzel belo majico za najboljšega mladega kolesarja.

Svetovni prvak Slovak Peter Sagan (Bora Hansgrohe), zmagovalec prve etape kolesarske dirke po Kaliforniji, je bil med tistimi, ki so pristali v ozadju.