Ameriški predsedniki radi igrajo golf in Trump pri tem ni izjema. Golf, ki pri množicah ne uživa veliko zanimanja, je bil do Woodsovega prihoda na svetovni vrh pred več kot desetletjem bolj ali manj šport premožnih belcev.

Woods je to spremenil, kar mu je priznal tudi Trump, ki ga je opisal kot legendo, ki je preobrazila ta šport. Woods je na zadnje spet navdušil aprila, ko je po 11 letih spet osvojil enega od turnirjev velike četverice.

Trump in Woods imata sicer dolgo zgodovino sodelovanja. Ko je golfist leta 1997 osvojil svoj prvi masters, ga je newyorški bogataš povabil v svoj danes že propadli kazino Taj Mahal v Atlantic Cityju in se sončil v športnikovi slavi na rdeči preprogi pred več kot 2000 navijači.

Trumpovo igrišče v Doralu na Floridi ima posebno vilo za goste, ki nosi ime po Woodsu, ki je leta 2014 na veliko hvalil bodočega predsedniškega kandidata in potem tudi predsednika ZDA.

Woods je v Dubaju oblikoval igrišče z 18 luknjami za Trumpovo organizacijo, s katero predsednik še vedno služi denar, kljub temu, da je predsednik in naj to ne bi bilo etično, ampak za Trumpa je vse, kar ni z zakonom prepovedano, sprejemljivo.

Poznavalci golfa sicer pravijo, da si je Woods odlikovanje zaslužil in kritik ne bi bilo, če bi mu ga, na primer, podelil Barack Obama. Ta je podobno odlikoval Charlieja Sifforda, njegov predhodnik George Bush mlajši pa je odlikovanji podelil Arnoldu Palmerju in Jacku Nicklausu.