Jaden Schwartz (48. minuta) in Sammy Blais (49.) sta zadela v razmaku 33 sekund zadnje tretjine, vratar gostov Jordan Binnington je ubranil 22 strelov, za zmagovalce pa sta gola dosegla še Alex Pietrangelo (2.) in David Perron (36.).

»Pred tekmo smo si zabičali, da moramo vse svoje moči usmeriti v to šesto tekmo. Držali smo se načrta, čeprav je bilo med tekmo nekajkrat to težko, in v zadnji tretjini nam je uspelo. Sedaj smo si izborili še eno srečanje in želimo nadaljevati po tej poti,« je dejal Pietrangelo.

Zadel je že po minuti in treh sekundah tekme za vodstvo gostov, Tyler Seguin pa je ob številčni prednosti na ledu izenačil v 12. minuti. Blues so odlično odprli tekmo, sprožili prvih osem strelov na vrata, preden je to prvič na drugi strani uspelo domačim sredi devete minute.

Nekdanji ameriški reprezentančni vratar Ben Bishop, tretji na svetovnem prvenstvu 2013, je prejel štiri gole iz 20 strelov gostov. V drugem delu tretje tretjine ga je zamenjal Anton Hudobin, v Kazahstanu rojeni ruski vratar, ki je leta 2014 osvojil naslov svetovnega prvaka. Do konca je nato zaustavil vseh pet strelov gostov.

»Vedeli smo, da bo to zelo naporna in dolga serija. St. Louis je dobra ekipa, odlično igrajo v obrambi in imajo za povrh še odličnega vratarja. Težko je potem spraviti plošček v njihovo mrežo,« je ocenil kapetan Stars Jamie Benn.