Slovenski hokejisti so bili na uvodu SP skupine B proti Kazahstanu po slabi prvi polovici prekratki za zmago. Danes opoldne jih je pričakala Južna Koreja, ki je na prvi tekmi s 5:1 nadigrala Madžare.

Slovenci so tekmo proti azijskemu nasprotniku, okrepljenemu s tujimi igralci, začeli bistveno bolj podjetno kot proti Kazahstanu in imeli že takoj na začetku priložnost ob igri z igralcem več, oblegali nasprotnikovo mrežo, vendar so namesto vodstva zadetek prejeli. Po odlični povratni podaji je natančno meril Kim Ki-Sung (1:0).

David Rodman je vsega štiri minute kasneje ob powerplayju po podaji Anžeta Kopitarja, ki je pred tem dobil sodniški met, s strelom po tleh izenačil z branilskega položaja. Nedisciplinirani Južnokorejci so v tem obdobju v obrambi situacije ob ogradi reševali s prekrški. V 13. minuti je to vnovič v igri z igralcem več znal kaznovati Ken Ograjenšek in zadel za prvo slovensko vodstvo na prvenstvu.

Le vratar Matt Dalton je bil na poti Slovencem, da rezultat ni bil še bistveno višji. Izid tretjine so z lepo akcijo postavili napadalci prve peterke. Kopitar je iz obrambne tretjine odločno pridrsal v napad, zaposlil Rodmana, ta pa je s paralelno podajo zaposlil Roberta Saboliča, ki je zadel ob prvi vratnici (3:1).

Padec Slovencev v drugi tretjini

Na začetku drugega dela se je morala tudi Slovenija prvič na tekmi braniti z igralcem manj, Matija Pintarič je nekajkrat dobro posredoval, v 8. minuti pa so Južnokorejci vendarle znižali na 2:3. Po vnovični kombinatorni akciji je levo zgoraj mrežo stresel Kim Won-Jun. Padec v igri Slovenije je spomnil na včerajšnjega v prvi tretjini, sledila pa je še izključitev AleksandarjaMagovca. Južna Koreja je powerplay v izenačenje na 3:3 pretvorila po zadetku Kim Sang-Wooka, popoln preobrat pa je le pol minute kasneje dopolnil Kim Hyun-Soo ki je bil natančen z modre črte.

Slovenci so se zatem sicer znova prebudili in nanizali nekaj dobrih akcij ter držali plošček v tretjini Korejcev, a zapravili tudi serijo powerplayjev in celo igro z dvema igralcema več. V zadnjem delu so tako slovenski hokejisti znova morali loviti preobrat, a je bil nasprotnik enostavno predober v obrambi, še naprej pa je med vratnicama odlično deloval Dalton. Končnih 5:3 je s strelom v prazen gol 38 sekund pred koncem postavil Shin Sang-Hoon.