Celje je z zmago na derbiju proti Gorenju v Velenju naredilo še en velik korak k 23. naslovu državnega prvaka, saj ima že pet točk prednosti pred zasledovalci. Velenjčani že 27 tekem niso okusili slasti zmage proti Celjanom, saj so zadnjo dosegli 4. decembra 2013. Celjani, ki tako ostajajo nočna mora za Velenjčane, so bili boljši od 20. minute naprej, ko je bil izid zadnjič izenačen. Nato so gostje, ki so imeli daljšo klop, igrali bolj povezano v napadu in zmanjšali število napak ter tako preprečili Velenjčanom gole iz protinapadov. Trener Celja Tomaž Ocvirk je v drugem polčasu spretno rotiral igralce, dvignil kakovost igre v obrambi in tekmo mirno pripeljal do pomembne zmage.

Celje je bilo po nekaj slabših predstavah pod velikim pritiskom. Nanj je odgovorilo na najboljši možen način, saj je igralo v skladu z ugledom kluba in kakovostjo igralske zasedbe ter do pomembne zmage prišlo z moštveno igro. »Pravi derbi. Velenje je prikazalo dobro predstavo in ponudilo močan odpor, a naša predstava je bila še boljša. Od začetka smo igrali tako, kot smo si želeli, in imeli tekmo pod nadzorom. Pokazali smo, da smo prava ekipa. Marsikaj se govori o nas, ampak vedno dokažemo, da so to govorice majhnih ljudi. Naj govorijo, kar hočejo, mi smo znova dokazali, da smo glavni v Sloveniji. Sedaj gremo do konca, da odigramo tako, kot moramo, in se nato ob koncu prvenstva veselimo skupaj z našimi navijači,« je bil zelo jasen igralec Celja Jaka Malus.

Čeprav je doživel poraz, trener Gorenja Zoran Jovičić po tekmi ni bil pretirano razočaran, saj je preudarno ocenil, da je tekmo odločil širši nabor kakovostnih igralcev v celjski ekipi. »Poznajo se tudi poškodbe, ki so nas doletele prav dan ali dva pred tekmo. Na koncu nam je zmanjkalo moči, saj nimamo dovolj menjav. Tudi sreče nismo imeli, saj so skoraj vse odbite žoge na koncu pristale v rokah Celjanov. Mi gremo naprej, nič še ni odločeno,« je povedal vratar Gorenja Emir Taletović.

Velenjčanom zdaj ostane boj za drugo mesto, saj Ribnica za njimi zaostaja le še točko. Ribnica je zmagala na zahtevnem gostovanju v Mariboru. »Pričakovali smo težko tekmo, saj se Maribor bojuje za Evropo. Želeli smo potrditi tretje mesto in sedaj lahko sproščeno ponovno skušamo stopiti še stopnico višje,« je bil vesel igralec Ribnice Tilen Strmljan.

Končnica za prvaka, peti krog: Maribor Branik – Riko Ribnica 27:32 (12:17), Urbanscape Loka – Koper 2013 32:28 (18:14), Gorenje – Celje Pivovarna Laško 27:30 (14:16).

Končnica za obstanek, peti krog: Dobova – Jeruzalem Ormož 36:27 (21:13), Sviš Ivančna Gorica – Dol TKI Hrastnik 24:29 (9:16), Krka – Trimo Trebnje 27:27 (14:14).