Popoldanske temperature bodo od 7 do 16, v gornjesavski dolini okoli 3 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo oblačno in hladno z občasnimi padavinami, ki bodo bolj pogoste na jugu. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. Najnižje jutranje temperature bodo večinoma od 0 do 7, ob morju in na severovzhodu do okoli 10, najvišje dnevne od 5 do 14 stopinj.

Obeti: V torek bo zmerno oblačno, še bo možna kakšna kaplja dežja. Topleje bo. V sredo bo deloma sončno s kakšno popoldansko ploho.

Vremenska slika: Prek naših krajev se pomika vremenska motnja, nad severnim Jadranom je nastalo ciklonsko območje. Z vetrovi severnih in vzhodnih smeri priteka pri tleh nad naše kraje hladnejši in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo oblačno. Padavine bodo od zahoda zajele večino sosednjih pokrajin, le v sosednjih pokrajinah Madžarske bo večinoma suho. V Alpah bo snežilo. Ponekod ob severnem Jadranu bo zapihala šibka do zmerna burja. ponedeljek bo oblačno in hladno. Padavine se bodo sprva pojavljale predvsem v krajih zahodno in južno od nas. Sredi dneva in popoldne bodo padavine v sosednjih pokrajinah Italije slabele, drugod pa bodo predvidoma vztrajale do večera.