V soboto bo sprva delno jasno, nato spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami. Ponekod bo prehodno zapihal veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 19 stopinj Celzija.

Obeti: V nedeljo bo oblačno, dež bo od severozahoda postopno zajel večji del Slovenije. Meja sneženja se bo ponekod spustila pod 1000 m nadmorske višine. Na Primorskem bo zapihala burja, drugod veter severnih smeri. V ponedeljek bo oblačno in hladno, občasno bo še deževalo.

Vremenska slika: Nad zahodno in delom srednje Evrope je obsežno območje nizkega zračnega tlaka. Vremenska fronta se od zahoda pomika nad Italijo V višinah priteka z jugozahodnimi vetrovi nad naše kraje topel in postopno spet bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Zvečer bo še nastalo nekaj ploh, ponoči pa se bo delno razjasnilo. Več oblačnosti bo zjutraj v Alpah in v krajih vzhodno od nas. V soboto bo sprva delno jasno, čez dan pa spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Suho bo ob morju. Hladneje bo.