Musk se je v bistvu ponovno strinjal, da ne bo streljal kozlov, preden bodo njegove predvidene objave preverili pravniki podjetja. Tokratni dogovor pa bolj natančno določa, kaj lahko govori sam in kaj ne sme.

SEC je lani tožila Muska, ker je avgusta izstrelil, da je zagotovil dovolj financ, da delnice Tesle umakne z borze po ceni 420 dolarjev za kos. To se je izkazalo za laž, vendar pa so se delnice Tesle zaradi tega podražile za 13,3 odstotka dokler se ni izkazalo, da denarja ni.

Musk se je potem strinjal, da sestopi s položaja predsednika upravnega odbora svojega podjetja in plača 20 milijonov dolarjev, prav toliko pa je SEC odštelo tudi podjetje. Musk je nato spet tvital o produkcijskih številkah Tesle, ki jih pravniki niso preverili in SEC je od zvezne sodnice Alison Nathan zahteval, naj ga spozna za krivega zaničevanja SEC ter kaznuje.

Sodnica se je odločila, da bo »otroke« skušala pomiriti in je obema stranema naročila, naj se nekaj zmenita brez ostrih sankcij. Aprila jim je naročila, naj se zmenijo, in kot kaže so se. Nov dogovor natančno določa, da Musk ne sme streljati izjav o finančnem stanju podjetja, morebitnih dogovorih ali pogodbah, produkcijskih številkah, projekcijah, financiranju ali posojanju in Muskovih transakcijah z delnicami lastnega podjetja, preden vse to ne preverijo pravniki.

Delnice Tesle so se po objavi novice o dogovoru v petek podražile za 1,4 dolarja na 238,50 dolarja za kos. Analitiki menijo, da jo je Musk poceni odnesel.