Tokijsko tožilstvo se je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP na odločitev sodišča pritožilo, s čimer je sicer nekoliko zamaknilo Ghosnovo izpustitev iz pripora, a je nekdanji avtomobilski mogotec okoli 22.30 uri po lokalnem času pripor le zapustil.

Ob odobritvi varščine je sodišče nekdanjemu avtomobilskemu mogotcu postavilo vrsto pogojev, med drugim ne sme zapustiti Japonske, prav tako ima omejene stike s svojo soprogo, poroča AFP. Za razliko od zadnjega izhoda iz pripora, ko je bil Ghosn oblečen precej bizarno, med drugim je nosil masko, je tokrat pripor zapustil v obleki, še dodaja agencija.

V skladu z navodili sodišča mora Ghosn ostati na Japonskem in živeti v rezidenci, opremljeni z varnostnimi kamerami, ki jo bo izbralo sodišče. Ghosnov odvetnik Junichiro Hironaka je pojasnil, da pogoji za varščino predvidevajo tudi vnaprej dovoljene stike s soprogo Carole, za katero tožilci menijo, da je v kontaktu z ljudmi, vpletenimi v primer. Če bo sodišče dovolilo, se bosta lahko srečala, je dejal Hironaka.

Tokijsko tožilstvo je sicer zoper Ghosna najnovejšo, že četrto obtožnico vložilo v začetku tega tedna. Obtožnica je povezana s plačili podružnice Nissana v višini 15 milijonov dolarjev družbi iz Omana, ki naj bi bila namenjena za njegovo osebno uporabo, zaradi česar je proizvajalec avtomobilov izgubil približno pet milijonov dolarjev.

Po mnenju poznavalcev je zadnja v vrsti obtožb tudi najhujša, odkar je bil Ghosn aretiran 19. novembra, ko je z zasebnim letalom pristal na tokijskem letališču. Ghosn je bil sicer priprt zaradi domnevnih finančnih malverzacij v Nissanu, ki ga je vodil v okviru tristranskega zavezništva avtomobilskih proizvajalcev Renault, Nissan in Mitsubishi Motors.

Ghosn obtožbe ves čas zavrača, pri čemer s prstom kaže v »zahrbtne« vodilne v Nissanu, ki so se po njegovem prepričanju zarotili proti njemu.