Košarkarji Sixt Primorske so ligo Nova KBM za prvaka zaključili v velikem slogu. Dobili so vseh deset tekem, skupno v državnem prvenstvu triindvajset od osemindvajsetih, tako da so glavni favoriti za osvojitev naslova državnega prvaka, prvega v zgodovini kluba. Koprčani bodo v četrtfinalu na dve dobljeni tekmi igrali z Zlatorogom. Prva tekma bo 30. aprila v Kopru, druga je na sporedu 4. maja v Laškem, morebitna tretja pa je predvidena za 7. maj.

Krka, ki je v tej sezoni edina premagala Sixt Primorsko v dvorani Bonifika in ki bo v naslednji sezoni ob Primorcih zastopala slovenske barve v elitni ligi Aba, je do izločilnih bojev dobila šestnajst dvobojev, dvanajst pa jih je izgubila. V ligi za prvaka je zasedla četrto mesto, kar pomeni, da bo v četrtfinalu igrala z Rogaško in imela prednost dvorane v morebitni tretji tekmi.

Sixt Primorska je do svoje 52. zmage v sezoni (ob sedmih porazih) v vseh tekmovanjih prišla rutinirano in brez pretiranega napora. Podatka, da gostje niso vodili niti enkrat, ali da domači strateg Jurica Golemac ni vzel niti ene minute odmora, zgovorno pričata o razmerju moči na tekmi.

Vseeno so Novomeščani dobili skok (43:29), od dvanajstih igralcev, ki so stopili na parket, se jih je deset vpisalo med strelce - največ točk je dosegel Jure Lalić (13), skoraj dve tretjini točk pa je Krka dosegla izpod koša.

Na drugi strani so igralci Sixt Primorske, ki so prišli iz klopi, dosegli 46 točk od skupno 81, najvišja razlika je znašala 18 točk (72:54), prvi strelec tekme pa je bila Tadej Ferme z 17 točkami.