Tekma med najboljšima ekipama lige ABA se je končala s prepričljivo zmago Crvene zvezde, ki je bila boljša s kar 97:54. A finale so zasenčili neredi in napadi na gostujoče košarkarje, zaradi česar se je obračun začel s kar enourno zamudo. Nad dogodki je bil močno ogorčen tudi trener gostov Jasmin Repeša, ki je bojkotiral novinarsko konferenco po tekmi, ostro pa se je v sporočilu za javnost odzvalo tudi vodstvo kluba iz Podgorice.

»Ob pomoči predsednika Crvene zvezde Nebojše Čovića sta direktor in športni direktor lige ABA poskrbela za neregularnost pete tekme finala in omogočila fizične napade na igralce Budućnosti. Košarkarji in strokovni štab Budućnosti so sinoči doživeli grozljivko – linč in fizično nasilje. V napadu, ki so ga zabeležile tudi kamere, o njem pa so poročali vsi mediji, vključno s srbskimi, so naše igralce obmetavali z vžigalniki, stoli in drugimi predmeti. Ko so jih domači navijači še napadli, so se umaknili v slačilnico, da bi se rešili pred agresijo. Navkljub obljubi policije jih ta ni zaščitila,« so v sporočilu za javnost zapisali pri Budućnosti.

Med drugim so izpostavili tudi, da sta bila v napadu poškodovala njihova igralca Norris Cole in Suad Šehović, Nemanjo Gordića pa so navijači zadeli s stolom. »Ker je bilo vzdušje za igranje tekme neprimerno, smo vodilne pri ABA prosili, da izpraznijo dvorano ali pa tekmo prestavijo,« so razkrili pri črnogorskem klubu in celo zatrdili, da so prejeli informacijo, da je Crvena zvezda vplivala na vodilne pri ABA.

»Ponosni smo na našo ekipo, ker si je v takšnih razmerah sploh upala oditi na parket. O celotnem dogajanju bomo natančno in z dokazi seznanili vse lastnike klubov v ligi ABA. Za ljudi, ki so nas privedli v ta nedopusten in ponižujoč položaj, liga ABA ne obstaja več. Pričakujemo njihov odstop,« so še zapisali pri Budućnosti.