Bucks so se tako prvič po 18 letih prebili v polfinale končnice vzhodne konference.

Spet je blestel grški zvezdnik Antetokounmpo, glavni kandidat za najkoristnejšega igralca (MVP) sezone. »V meni je še dobro živ spomin moje prve končnice leta 2015, ko nas je Chicago na zadnji, šesti tekmi premagal za 50 točk, noro. Če pomislim, kje smo bili takrat, in kje smo zdaj, smo naredili neverjetno pot,« je dejal Grk po zmagi.

Milwaukee ima zdaj dovolj časa, da se v miru pripravi na obračun z Boston Celtics, ki so prav tako s 4:0 v zmagah v prvem krogu izločili Indiana Pacers.

»Mislim, da se moramo najprej malo poveseliti, uživati v uspehu. Danes je lep večer za Milwaukee, lep večer za Bucks,« je bil po tekmi ganjen trener Mike Budenholzer.

Na zahodu pa so košarkarji Utah Jazz v olimpijskem Salt Lake Cityju preprečili veselje Houston Rockets in na četrti tekmi prišli do prve zmage v končnici (107:91), s katero so zaostanek za ekipo iz Teksasa v boju na štiri zmage znižali na 1:3.

Pri gostiteljih se je z 31 točkami, sedmimi skoki in štirimi podajami izkazal Donovan Mitchell, Jae Crowder je k zmagi dodal 23 točk, Ricky Rubio pa 18 točk, tri skoke in 11 podaj.