V poljski ekipi Wojcik 1 sta poleg Jermana, ki je nastopil prvič po daljšem premoru zaradi poškodbe, tekmovala še Poljak Marek Szkopek in Britanec Gino Rea.

Zmagovalci so v 24 urah oziroma v 23 urah in 53 minutah, ker je zaradi nesreče enega od tekmovalcev zadnjih sedem minut na stezi vozil varnostni avtomobil, prevozili 839 krogov.

Drugo mesto so osvojili dirkači ekipe Honda Endurance, ki so edini končali v istem krogu kot zmagovalci z dobro minuto zaostanka, tretja je bila zasedba Suzuki Endurance s krogom zaostanka.

Boj za zmago je bil trd, Honda je imela v svojih vrstah tudi dirkača z izkušnjami iz motoGP Randyja de Punieta, a na koncu je bil na vrhu Kawasaki. »Čudovito, neverjetno. To je morda celo najlepši dan v moji dirkaški karieri,« se je veselil Jeremy Guarnoni, ki je bil na motorju v odločilnem zadnjem delu dirke.

Jerman: Lahko si vesel, da sploh prideš do cilja

Jermanova ekipa je na dirki prevozila 808 krogov oziroma 31 manj kot zmagovalci. V kategoriji EWC, v kateri je tekmovala tudi njegova ekipa, pa je bila uvrstitev deveto mesto, s čimer je Jerman izpolnil osnovni cilj, ki si ga je zadal pred nastopom, uvrstitev med deset.

»Zadovoljen sem, na tej dirki si lahko vesel, da sploh prideš do cilja. Vmes smo imeli možnost priti višje, a smo imeli tehnične težave, bili smo pred tem že sedmi. A zaradi težav z nosilcem za motor, ki je potreben pri menjavi, smo izgubili štiri kroge, če tega ne bi popravili, bi tvegali okvaro na motorju,« je dirko opisal Jerman.

»Najhuje je nekje med četrto in šesto zjutraj, ko bi šel rad spat, pa ne moreš. Potem potrebuješ še masažo, rad bi nekaj pojedel ... A ko posije sonce, je takoj spet lažje, spet dobiš energijo,« je o najtežjih trenutkih na 24-urni dirki dejal Jerman. Ponoči je imel tudi sicer manjšo krizo, za nameček pa še želodčne težave, a je nazadnje vse prebrodil in se veselil dobre uvrstitve.

SP sezone 2018/19, ki ima skupno pet postaj, Le Mans je bila druga dirka, se bo nadaljevalo 11. maja z dirko osem ur Slovakiaringa v slovaški Orechovi Potonu, 9. junija bo dirka osem ur Oscherslebna v Nemčiji, za konec pa 28. julija še osem ur Suzuke na Japonskem.

Po dveh dirkah je skupno v vodstvu današnja zmagovalna ekipa s 102 točkama, Suzuki endurance jih ima 86, Yamaha Wepol Racing pa 80. Jermanova ekipa je na 15. mestu z 19 točkami.