Čeh Tomaš Hertl je zadel po 11 minutah in 17 sekundah drugega podaljška in se vpisal v zgodovino, saj se doslej v končnicah NHL še ni primerilo, da bi ekipa dosegla v drugem dodatku igre gol z igralcem manj na ledu.

»Ko sem dobil plošček sem bil že zelo utrujen. Najprej sem ga hotel le poslati na drugo polovico igrišča in oditi na zamenjavo. Potem pa sem nenadoma videl odprt prostor. Naredil sem nekaj korakov in sprožil na gol. Mogoče je obrambni igralec Vegasa Shea Theodore malo preusmeril strel, vendar če ne poskusiš ne boš nikoli zadel. Tokrat se je izšlo na najboljši močni način,« je dejal Hertl.

Vratar Martin Jones je ubranile 58 strelov, največ v zgodovini ekipe iz San Joseja. Premagal ga je le Jonathan Marchessault, čeprav so bili igralci Golden Knights zel aktivni v napadu, saj so tekmeci na gol vratarja Marca Andrea Fleuryja sprožili skupaj le 29 strelov. Pred odločilnim zadetkom je čuvaja mreže domačih v zadnji minuti prve tretjine presenetil le Logan Couture. Jonathan Marchessault je izenačil sredi drugega tretjine.

Manj razburljivo je bilo v Torontu, kjer so domači v deseti minuti po golu Morgana Riellyja povedli. Gostje do nato dosegli tri gole v nizu, še v prvem delu je izenačil Brad Marchand, Torey Krug pa popeljal Boston v vodstvo. Edini gol v drugi tretjini je zabil Jake DeBrusk, v peti minuti zadnjega dela pa je Auston Matthews znižal in vzbudil upanje domačih navijačev. A je na začetku predzadnje minute končni izid postavil Marchand, s tremi točkami prvi mož dvoboja, saj je bil podajalec tudi pri zadetku Kruga.