Sean Couturier je zadel 3,4 sekunde pred koncem podaljška, Carter Hart pa je ubranil 41 strelov; s tem se je Philadelphia Flyers po zmagi v gosteh z 2:1 proti Pittsburgh Penguins ponovno vključila v boj za končnico.

Tudi igralci Vancouver Canucks so zmagali v gosteh, Dallas Stars so po kazenskih strelih ugnali s 3:2. Jacob Markstrom je za goste zbral 44 obramb ter še štiri v kazenskih strelih, v katerih je Josh Levio zadel odločilni gol. Jamie Benn in Taylor Fedun sta bila uspešna v rednem delu in tudi Dallas je še naprej v položaju, ko si lahko pribori izločilne boje.

V Buffalu je v podaljšku odločil Sam Reinhart in se s Sabres veselil zmage s 4:3 proti St. Louis Blues. Domači so devet minuti pred koncem rednega dela še vodili, potem pa je za goste izenačil Brayden Schenn. Blues v boju za drugo mesto v centralni skupini za Nashville Predators zaostajajo za pet točk.

Na prvem mestu po točkah v metropolitanski skupini so se z Washingtonom izenačili New York Islanders, ki so s 3:2 premagali Minnesoto Wild. Po minuti in štirih sekundah podaljška je tekmo končal Brock Nelson. Philipp Grubauer je ubranil vseh 22 strelov tekmecev za zmago Colorado Avalanche s 3:0 proti New Jersey Devils in pripomogel, da se je njegova ekipa še bolj približala možnosti za končnico.

Hokejisti Anaheim Ducks so po golu Jakoba Silfverberga slabih pet minut pred koncem Florido Panthers premagali s 3:2 in slavili šestič na zadnjih devetih tekmah. Podprvaki lige Vegas Golden Knights pa so Edmonton Oilers ugnali s 6:3 ter so na zadnjih devetih tekmah klonili le enkrat.