Kopitar se je v domovino vrnil v četrtek, v soboto je že treniral z reprezentančnimi soigralci in sedmi sili na novinarski konferenci poleg pričakovanj, povezanih z izbrano vrsto, orisal tudi, kaj se je dogajalo v Los Angelesu, da se je sezona končala tako hitro.

»Kar veliko je šlo narobe. Poškodovala sta se Quick in Brown, zamenjali smo trenerja, da bi dobili kakšno iskrico, pa se je izkazalo, da to ni bilo dovolj dobro. Nekaj tekem smo zmagali, pa še več izgubili ... vse skupaj je šlo zelo hitro navzdol,« se je na sezono, ki so jo kraji končali na zadnjem mestu svoje skupine, spomnil Kopitar. »Nismo sestavili 60 minut igre, kakršna je potrebna za zmage. Dobili smo veliko zadetkov, ker nismo igrali takšnega hokeja, kot bi ga morali,« je še dodal.

Takoj po koncu sezone so kralji že zamenjali trenerja; v novi bo Kopitarja in soigralce vodil Todd McLellan, nekdanji strateg Edmontona in San Joseja. »Novega trenerja poznam toliko, da je bil trener San Joseja. Pred dohodom domov smo imeli že prvi sestanek, sem optimist, on pa bo imel kar veliko dela, da bo sestavil vso ekipo,« o trenerski menjavi pravi Kopitar.

O tem, ali je bilo zaradi neuspehov čutiti pritisk v slačilnici, pa meni: »Ni bilo ravno negativizma, mogoče so bile bolj frustracije. Vedeli smo, da imamo dobro ekipo, igra pa ni stekla. Zanesljivo pa nihče ni bil zadovoljen s tem, kar se je dogajalo.«

Med sezono je imel vsaj en dober trenutek - osebni mejnik 1000 tekem v rednem delu sezone, za nameček vse v dresu iste ekipe. Tudi na Bledu je poudaril, da je to nekaj posebnega v karieri: »To je bil zame poseben mejnik, vem, da jih v NHL ni prav veliko, ki to naredijo z eno ekipo. Ponosen sem, da sem odigral tisoč tekem s kralji. Rad bi tu ostal do konca kariere,« je še dejal Kopitar.