Vodja Ferrarijeve ekipe Mattia Binotto je po opravljenih testih, mlajši Schumacher je prvič v karieri sedel za volanom Ferrarijevega dirkalnika formule 1, dejal, da sta si po dirkaški plati z očetom zelo podobna.

»Dolgo ga nisem videl in sprva se mi ni zdel podoben Michaelu. Ko pa je sedel v avto, je bilo vse enako. Za volanom se obnaša enako, ima podoben pristop, pogovarja se o razmerah, vse ga zanima. Tudi v odnosu z mehaniki je podoben očetu,« je Micka pohvalil Binotto.

Vseeno pa je ocenil, da je še prezgodaj, da bi 20-letnega Micka obremenjevali s prevelikimi pričakovanji. »Ni bil naš načrt, da bi ga takoj potegnili v svet formule 1. Bolj pomembno je, da se uči, da pravilno izvede dirkaško zorenje. Sezona v formuli 2 mu bo koristila, vidi se, da vsak dan napreduje,« še pravi Binotto.

Schumacherjev sin – njegov oče je po smučarski nesreči leta 2013 še vedno v domači zdravniški oskrbi, o njegovem zdravstvenem stanju pa javno ni znanega skoraj nič – je letos po nastopih v formuli 3 prestopil v višji tekmovalni razred in začel tekmovati v formuli 2, na prvi dirki v Bahrajnu je bil osmi in šesti.

Januarja se je pridružil Ferrarijevi dirkaški akademiji in tako nadaljeval družinsko povezavo s to ekipo, v kateri je njegov oče dolga leta uspešno nastopal v formuli 1.