To je bila zadnja tekma sezone za kralje, ki so že pred časom izgubili vse možnosti, da bi igrali v končnici, saj so redni del lige končali na zadnjem mestu na zahodnem delu lige prvič po sezoni 2007/08, v celotni ligi pa je bila slabša le Ottawa.

»To gotovo ni sezona, ki bi si jo želeli. Pričakovali in upali smo na vse kaj drugega. Toda je končana za nas, nekaj olajšanja je sicer. Lepo je končati z zmago, s pozitivnimi notami, toda ne moramo pozabiti te sezone. Gotovo bomo o njej še razmišljali in se pripravili za boljo naslednjo,« je dejal 31-letni Kopitar, ki so ga po koncu počastili s kratko slovesnostjo.

Klub mu je izročil posebno priznanje, srebrno palico, za tisočo tekmo v dresu Los Angelesa, ki jo je sicer odigral 2. aprila proti Calgaryju. V ligi NHL igra že 13. sezono in s svojo kakovostjo in osebnostjo pred tremi leti postal tudi kapetan ekipe iz mesta angelov. V sezonah 2011/12 in 2013/14 je s kralji osvojil Stanleyjev pokal.

Na slovesnosti niso pozabili omeniti niti tega, da je za svojo rojstno Slovenijo igral na svetovnih prvenstvih in tudi na olimpijskih igrah v Sočiju 2014. Tam je bila reprezentanca sedma in Kopitar reprezentance in Slovenije ni pozabil omeniti niti v kratkem zahvalnem govoru. Še bolj je bil ganjen, ko mu je prej prek video zaslona v slovenskem jeziku čestital njegov oče Matjaž, tudi selektor slovenske ekipe v Sočiju.

Potem je na led prišel tudi sam skupaj z ženo Matejo, spremljali pa so ga Anžetova žena Ines ter njuna otroka Neža in Jakob. "Vsi Slovenci smo ponosni nate," je prek Twitterja čestital tudi Goran Dragić, kapetan zlate slovenske košarkarske reprezentance in igralec NBA.

Večer je postregel še z nekaj zaključnimi dvoboji rednega dela. Ekipa Tampa Bay Lightning je na gostovanju s 6:3 premagala Boston Bruins in dosegla 62. zmago v sezoni ter se s tem izenačila na čelu zgodovine lige z Detroit Red Wings (1995/96). V izločilnih bojih za Stanleyjev pokal bodo imela tako Tampa ves čas prednost domačega ledu; prvi tekmec bo Columbus.

Rus Nikita Kučerov je ob koncu tekme v Boston Gardenu zadel prazno mrežo in je prvi na lestvici strelcev po točkah z 41 goli in 87 podajami. Največ golov, 51, pa je dosegel njegov rojak Aleks Ovečkin v dresu prvakov Washington Capitals in je prvi po zadetkih že osmo sezono v nizu, kar je tudi rekord NHL. Kopitar je končal na 73. mestu s 60 točkami za 22 golov in 38 podaj.

Igralci Golden Knights, zadnji tekmeci kraljev v sezoni, so bili tretji v pacifiški skupini in bodo v prvem krogu končnice igrali proti ekipi San Jose Sharks. Preostali pari so Calgary - Colorado, Nashville - Dallas in Winnipeg - Saint Louis, na vzhodnem delu pa se bodo pomerili še Boston - Toronto, Washington - Carolina in New York Islanders - Pittsburgh. Prve tekme se bodo začele 10. aprila, igrajo pa na štiri zmage.