Embiid je na tekmi dosegel 34 točk, v svojo statistiko pa je vpisal še po 13 skokov in podaj. Poleg izjemnega Grka sta se pri zasedbi iz Milwaukeeja, ki je ne glede na razplete naslednjih tekem zbrala največ zmag v rednem delu (trenutno ima na svojem računu 59 zmag in 20 porazov), izkazala še Khris Middleton z 22 in George Hill z 20 točkami, pri gostiteljih pa je JJ Redick dosegel 29 točk.

V noči na petek sta bili na sporedu še dve tekmi: vodilna ekipa zahodne konference Golden State Warriors je v gosteh ukanila Los Angeles Lakers s 108:90, Sacramento Kings pa so bili boljši od Cleveland Cavaliers s 117:104.

Pri branilcih naslova iz Oaklanda je bil strelsko najbolj učinkovit DeMarcus Cousins, ki je dosegel 21 točk in deset skokov. Prva zvezdnika Stephan Curry in Kevin Durant sta igrala zelo kolektivno, prvi je sedmim točkam dodal še deset skokov in sedem asistenc, drugi pa je v svojo statistiko vpisal 15 točk, osem podaj in šest skokov. Jezerniki so nastopili brez svoje prve violine LeBrona Jamesa, v njegovi odsotnosti je bil najbolj učinkovit Johnathan Williams s 17 točkami.

Sacramento je na domačem parketu ukanil v tej sezoni zelo slab Cleveland. Pri gostiteljih iz kalifornijske prestolnice je bil najbolj učinkovit Buddy Hield s 23, pri gostih pa Jordan Clarkson s točko manj.

V zahodni konferenci so znane že vse ekipe, ki bodo nastopile v končnici. To so Golden State Warriors, Denver Nuggets, Portland Trail Blazers, Houston Rockets, Utah Jazz, Los Angeles Clippers, Oklahoma City Thunder in San Antonio Spurs, v vzhodni pa Milwaukee Bucks, Toronto Raptors, Philadelphia 76ers, Boston Celtics in Indiana Pacers. Možnosti za preboj med osem imajo na vzhodu še Brooklyn Nets, Detroit Pistons, Orlando Magic, Miami Heat in Charlotte Hornets.

Miami Heat Gorana Dragića, ki se krčevito bori za mesto v končnici, bo v noči na soboto gostoval pri Minnesoti Timberwolves, Dallas Mavericks Luke Dončića pa bo gostil Memphis Grizzlies.