Po tekmi so sicer bili sicer zadovoljni tudi s točko, saj še osem minut pred koncem ni bilo videti, da jo bodo osvojili. Takrat so zaostajali z 1:3, nato pa sta podaljšek priborila David Perron in Tylet Bozak, slednji je v polno zadel 39 sekund pred zvokom sirene.

»Nismo igrali dobro, a osvojili veliko točko. Čeprav ne skačemo od veselja, je vedno lepo, če osvojiš točko, ki jo še deset minut pred koncem nisi pričakoval. Manjkala nam je energija, toda z veliko željo po zmagi smo vendarle prišli do izenačenja,« je po tekmi dejal Perron. Edini kazenski strel je za Chicago, ki nima več nobenih možnosti za uvrstitev v končnico, zadel Jonathan Toews.

Pirove zmage se je veselil tudi Anaheim, ki je na domačem ledu s 3:1 premagal vodilno ekipo zahodne konference, Calgary. Gostom se je videlo, da nimajo pravega motiva, saj so si prvo mesto že zagotovil v nedeljo, ko so premagali San Jose. Vsi goli so padli že v prvi polovici tekme, domači so z goloma Sama Steela in Maxa Jonesa povedli z 2:0, Derek Ryan je še v prvi tretjini izid znižal, zadnji gol pa je dosegel Ryan Getzlaf, ki se je v ekipo vrnil po tem, ko je zaradi poškodbe izpustil štiri tekme.

Še manj pomembna je bila zmaga Ottawe, ki je bila na gostovanju s 4:1 boljša od New York Rangers. Ottawa se ne more več izogniti dejstvu, da bo ligo končala kot najslabša ekipa, čeprav v Madison Square Gardnu tega ni bilo videti. Kot meni domači vratar Henrik Lundqvist, ki je še šestič neuspešno naskakoval svojo 450. zmago v NHL, so odigrali pametno, dosegli gol, nato pa z obrambno igro nadzorovali rezultat.